2 juni 2012

Review: Disk Drill, Recovery software voor verloren bestanden

Disk Drill is een Data recovery applicatie voor je Mac waarmee je bestanden die per ongeluk zijn verwijderd op je harddisk kunt terughalen (zelfs als de prullenmand is leeggemaakt). Daarnaast kan de applicatie ook data herstellen van externe harddisks, iPhone's, geheugenkaarten (digitale fotocamera's), usb sticks, etc.

Disk Drill gaat in de bestandsstructuur van het opslagmedium op zoek naar verwijderde bestanden. Wanneer een bestand wordt verwijderd dan blijft de data fysiek aanwezig op het opslagmedium. Er wordt alleen een markering bij de bestandsnaam geplaatst waarmee wordt aangegeven dat de schrijfruimte die het bestand in beslag neemt opnieuw kan worden gebruikt als er geen volledig lege ruimte meer beschikbaar is op de harddisk.

De applicatie kan de 'wis' markering bij een bestand verwijderen, waarna deze in veel gevallen in zijn geheel hersteld kan worden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, wanneer de als vrij aangemerkte diskruimte is overschreven zal je bestand ook verloren zijn. Mocht je een bestand hebben per ongeluk hebben gewist dan is het noodzakelijk om deze direct te herstellen met behulp van de applicatie.

Met de extra functie “Recovery Vault" binnen Disk Drill wordt je harddisk op de achtergrond beschermd doordat er een index met meta data van je bestanden wordt bijgehouden. Mocht je per ongeluk een bestand hebben verwijderd, dan is het vrijwel zeker dat Recovery Vault het bestand kan terugvinden en herstellen. Voordeel van deze is optie is dat er geen scan hoeft te worden uitgevoerd naar de verloren bestanden op je harddisk.

Disk Drill werkt perfect met verschillende bestandsstructuren zoals HFS, HFS+, FAT en NTFS. Het scannen naar verloren bestanden op je harddisk gaat relatief snel en de interface van Disk Drill is heel overzichtelijk en duidelijk, helaas heeft de applicatie geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. De applicatie heeft twee hoofdfunctie's: De bescherming van je harddisk en het herstellen van je harddisk.

Een applicatie als Disk Drill kan je redding zijn op het moment dat er om wat voor reden dan ook data op je harddisk verloren is gegaan. In de meeste gevallen kan de data worden hersteld, echter 100% garantie hierop kan niet worden gegeven. Maar op het moment dat 90% van je vakanties foto's met behulp van deze applicatie niet verloren gaat, ben je ontzettend blij dat je deze hebt aangeschaft.

Er is een gratis versie van Disk Drill beschikbaar waarmee je een scan kunt uitvoeren naar verloren bestanden. Om deze bestanden te kunnen herstellen op je harddisk heb je de Pro versie nodig. Je kunt de gratis versie installeren als voorzorg op je Mac. Wanneer noodzakelijk kun je de applicatie upgraden naar de Pro versie met behulp van een activatiecode.

In samenwerking met ontwikkelaar Cleverfiles geven we twee Pro licenties ter waarde van € 79 weg. Hiervoor hoef je alleen het onderstaande formulier voor woensdagavond 0:00 in te vullen. Uit alle inzendingen worden twee inzenders geselecteerd die per e-mail een Disk Drill Pro activatiecode ontvangen. Vanzelfsprekend worden alle gegevens na beëindiging van de actie vernietigd en niet verstrekt aan derden. Gebruikers van de AT app kunnen deelnemen met behulp van de knop 'Doe mee' onderaan het artikel.

---ACTIE GESLOTEN---

Introductie video Disk Drill:

Wil je direct 15% korting op de Pro versie Disk Drill dan kun je de onderstaande kortingscode gebruiken: DD-YTUBE-DISCNT

Check voor meer informatie: http://www.cleverfiles.com/Reacties


 • wim van hemelrijk

  2 juni 2012 om 9:07

  Disk Drill wedstrijd?

 • Lars

  2 juni 2012 om 9:07

  Leuke actie! Lijkt me een handige applicatie!

 • WimDS

  2 juni 2012 om 9:34

  Hmm, leuk mij een goede/leuke app die we zeker kunnen gebruiken! :-)

 • Jos

  2 juni 2012 om 10:19

  Aardig gebaar – zou er graag gebruik van maken.

 • Steven Van Peteghem

  2 juni 2012 om 12:14

  Klinkt leuk voor mensen die het daadwerkelijk goed zouden gebruiken maar ik hou het gewoon bij men Time Machine.. :)

 • Rob Vermeulen

  2 juni 2012 om 13:40

  Een backupsysteem is natuurlijk de beste bescherming tegen het onbedoeld kwijtraken van bestanden, en TM doet dat heel goed en ook nog zonder dat het iets kost. Maar als je iets weggooit voordat er een backup gedraaid heeft, en dan ook nog je prullenmand hebt leeggegooid, heb je toch iets anders nodig.
  Denk trouwens ook aan de veiligheid: de prullenmand leegmaken betekent dus niet dat vertrouwelijke informatie niet meer te achterhalen is! Gebruik dan ‘Leeg prullenmand veilig…’, dan zal Disk Drill o.i.d. het niet meer kunnen terughalen. De vraag is of er dan nog forensische software bestaat die dat wel kan…

 • Laurens

  2 juni 2012 om 23:06

  Tja… Wel een beetje aan de dure kant. Maar goed, als het om fotos gaat, dan is het geen geld.

 • Chris

  3 juni 2012 om 7:36

  Klinkt als een goede app om te hebben.

 • Frans

  3 juni 2012 om 13:43

  Heb dit progje al een tijdje gebruikt, toen ik nog traditionele harddisks gebruikte. Werkt best okee, tot op zekere hoogte.

  Je vraagt je eigenlijk af, waarom dit niet in “Het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld ” standaard zit ingebouwd. Wellicht een tip voor nieuwe overname door Apple?
  Maar misschien had Steve daarvoor de “iCloud” bedacht.
  Mmmm, afwachten dus.

 • Max de Jongh

  4 juni 2012 om 20:18

  Handige app ik gebruik me mac voor school en moet hem ook elke dag meenemen. ik heb dus ook wel vaak dat ik een opdracht per ongeluk weggooi! En dan noteren ze me als huiswerk niet gemaakt zou dit graag willen uitproberen!

 • Vince

  6 juni 2012 om 0:02

  Gebruiken jullie (appletips) zelf ook disk drill

 • Vince

  6 juni 2012 om 0:07

  Gebruiken jullie (appletips) zelf ook disk drill pro? Want je kan onze Gegevens wel goed verwijderen na de actie maar die heb je zo weer trug dan haha

 • Ruben Stadman

  7 juni 2012 om 18:21

  yes, ik heb er een gewonnen

 • Paul

  7 juni 2012 om 23:52

  Heb dr een gewonnen! :D

 • Muhammad Hossain

  14 oktober 2016 om 21:47

  I used this user friendly quick data recovery software. I recovered some of my old photos, videos and some other files. When I scan my HDD, I was surprised that within a short time I got the archive of my previous data and option to recover them. The deep and quick scan work very effectively and fixes primary issues. I also used the backup function to protect my important files.
  One thing I have to admit that the video recovery rate and recovery from memory card is little bit slower but okay.
  Thanks

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!