1 juni 2012

iOS 5iOS 5: Een locatie delen met andere personen

Als je gebruik maakt van de Apple applicatie 'Find My Friends' is het vrij eenvoudig om je locatie te delen met je vrienden. Wanneer je liever niet voortdurend je locatie wilt delen met andere personen dan is het ook mogelijk om met behulp van de standaard iOS Kaarten app je locatie te delen.

Op deze manier bepaal jezelf wanneer en aan wie je een bepaalde locatie wilt delen. Je kunt deze optie bijvoorbeeld ook gebruiken wanneer je hebt afgesproken met iemand op een bepaalde locatie en via deze methode de adresgegevens te delen. Volg onderstaande stappen om een locatie te delen.

• Open de Kaarten app op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Voer in het zoekveld de gewenste locatie in
• Tap naast de naam van de locatie op de meer-knop ()
• Selecteer de optie 'Deel locatie'
• Stuur de locatie door via een tweet, bericht of e-mail

google maps iOS

Wanneer je de locatie doorstuurt via een bericht of e-mail wordt de locatie gedeeld als een vcf-bestand. De ontvanger kan deze eenvoudig openen op zijn iDevice. Door op de optie 'kaart-url' te tappen wordt de locatie geopend in de kaarten. Indien gewenst kun je de locatie opslaan in de contactenlijst van je iDevice.

Op bovenstaande manier is het ook mogelijk om je huidige locatie of een geplaatste speld te delen met een andere persoon.

Meer tips voor Google Maps kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!