24 september 2017

iOS 11iOS 11: Niet storen tijdens autorijden instellen en gebruiken

niet storen tijdens autorijden logo

De misschien wel belangrijkste functie in iOS 11 is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd. Met de nieuwe functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Niet storen'
• Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
• Tik op 'Activeer'

niet storen tijdens autorijden instellen en activeren

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto. We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bepaalde meldingen activeren tijdens niet storen

Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Automatisch antwoord aan kun je ervoor kiezen om bepaalde personen automatisch een bericht te verzenden wanneer niet storen tijdens autorijden actief is. Het bericht kun je aanpassen via 'Automatisch antwoord'. Zodra iemand van deze personen je probeert te bereiken krijgen ze automatisch dit antwoord. Wanneer de boodschap dringend is kunnen zij antwoorden op het bericht met de boodschap 'urgent'. Uiteindelijk zal je dan toch een melding ontvangen.

Hoe werkt niet storen tijdens autorijden?

Naargelang de instelling zal de optie automatisch worden ingeschakeld. Er verschijnt een melding op het scherm dat je geen meldingen zult ontvangen terwijl je aan het rijden bent. Stel deze optie wordt actief terwijl je de bijrijder bent dan kun je dit uitschakelen door op de melding te tikken en te kiezen voor de optie 'Ik ben niet aan het rijden'. Ook via het bedieningspaneel kun je op de auto tikken (indien ingeschakeld) om de optie uit te schakelen.

niet storen tijdens autorijden

Lees ook: Verborgen donkere modus activeren en gebruiken in iOS 11


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Henk

  22 juni 2017 om 11:18

  Dat werkt alleen als je het niet zelf bedienen kan. De mensen die nu appen of bellen tijdens het rijden, blijven dat toch wel doen. Die zetten echt die funktie niet aan!

 • Ronald

  22 juni 2017 om 18:35

  Helemaal met Henk eens dit is een nutteloze functie als het uit te schakelen is. Er zullen maar weinig mensen zijn die dit gaan gebruiken. De boetes voor het in de handen hebben van een mobiele telefoon tujdens het rijden moeten gewoon fors hoger worden of rijbewijs voor aantal maanden afnemen mischien dat het dan minder wordt.

 • Pedro

  23 juni 2017 om 8:21

  Helemaal eens met bovenstaande reacties. Daarbij de vraag waarom automatisch inschakelen als er verbinding wordt gemaakt met het bluetooth systeem van de auto. Dan kun je dus ook niet handsfree mee bellen. Is dat veiliger? Voor diegene die zeggen dat bellen = dus praten in de auto onveilig is heb ik een extra vraag. Mag er dan niet meer gepraat worden met andere personen in de auto?

 • Wesley Fabry

  23 juni 2017 om 8:58

  Kwestie van tijd dat de optie standaard wordt ingeschakeld en je deze al dan niet mag/kan uitschakelen. Je moet niet vergeten dat mensen gewoon zelf een verantwoordelijkheid hebben, dit is een prachtig hulpmiddel. Gewoon inschakelen, wie dat niet doen moet bij zichzelf eens te rade gaan.

  @Pedro ik ga er vanuit dat wanneer je verbonden bent met Bluetooth de handsfree-functie actief blijft net zoals bij CarPlay, dan ontvang je namelijk wel de meldingen op je scherm in de auto. Handfree wordt gezien als ‘veilig’.

 • Marc

  16 september 2017 om 15:01

  Ik heb deze functie aan gezet maar deze werkt niet.
  ik heb ios 11 de laatste beta functie. op mn Iphone 6s ingesteld op automatisch maar deze gaat dus niet automatisch aan.

  weet iemand de oplossing?

  Graag u reactie
  Marc

 • Marlon

  24 september 2017 om 12:08

  De functie staat bij mij ook aan op automatische, maar werkt ook niet.

 • Jeroen De Koning

  24 september 2017 om 15:22

  Ik laat de functie uit, dit omdat ik een ingebouwde carkit heb, en deze dus niet kan. Gebruiken.
  Ik ga er in mee dat je WhatsApp en mail of andere apps waar je bericht van kan krijgen gevaarlijk is….maar handfree bellen moet gewoon kunnen.

 • Berry

  24 september 2017 om 15:31

  Ik heb deze nieuwe functie aan staan en vind het super. Ik ben er op tegen om een app of mail te lezen onder het rijden, maar zodra ik een bericht hoor binnen komen is de verleiding vaak te groot😏. Nu hoor ik het niet en kan ik wel gewoon handsfree bellen👍🏻

 • Emmanuel

  24 september 2017 om 17:20

  Hoi. Op mijn iPhone 5s kan ik voor het uitschakelen tijdens het autorijden alleen maar kiezen uit ‘Bluetooth’ en ‘handmatig’. De keuze ‘automatisch’ heb ik niet. Hoe kan dat? Ik wil deze functie tijdens het autorijden graag gaan gebruiken.

 • Wesley Fabry

  24 september 2017 om 18:04

  @emmanuel ik vermoed dat de iPhone 5s niet de juiste componenten heeft om dit automatisch te regelen (verouderd toestel). Daarom dat dit apparaat alleen handmatig of via bluetooth geactiveerd kan worden.

 • Philip

  24 september 2017 om 19:52

  Vandaag en gisteren kunnen testen op mij 6S. Automatisch aanzetten bij het rijden werkt NIET (is wel snel gebeurd via controle center, maar moet manueel). De functie schakelt wel automatisch UIT nadat ik ben uitgestapt uit de auto. Bug ?

 • John

  25 september 2017 om 6:39

  Philip heb ook de 6S en hier werkt het gewoon. Als je 20km per uur of harder rijdt. Dan schakelt het automatisch in.

 • Kaas

  25 september 2017 om 10:17

  Werkt hier prima op 6S. Als je navigatie gebruikt en je scherm niet vergrendeld is, dan springt het niet aan. Dan moet je het dus manueel opzetten.

 • Philip

  25 september 2017 om 21:23

  Bij mij schakelt die zelfs niet in bij 120km/h …

 • Ralf

  28 september 2017 om 10:12

  Ik gebruik iPhone 7+ en bij werkt het ook niet. Noch in automatische modus, noch in Bluetooth modus.

  Iemand een idee waar dat aan ligt?

 • Wesley Fabry

  28 september 2017 om 13:10

  Hebben jullie bij Instellingen – privacy – locatievoorzieningen – systeem alle ingeschakeld?

  We hebben met drie iPhones getest en van de 9 keer, ging 6 keer automatisch de niet storen functie aan. Zodra je de iPhone ontgrendeld tijdens het rijden is het voor dit rit voorbij en krijg je de melding niet meer. Wellicht is de functie nog niet op pijl.

 • Leemans Tuur

  10 oktober 2017 om 12:12

  Ik heb reeds meermaals alle functies geprobeerd. Wanneer mijn Iphone is verbonden met Bluetooth in de wagen wordt de niet storen functie niet ingeschakeld. Ook op “automatisch” werkt deze niet wanneer ik in beweging ben tijdens het rijden. Het enige wat ik kan doen is deze manueel inschakelen, dat is zeer omslachtig. Wat doe ik verkeerd? Mijn wagen heeft een ingebouwde handsfree kit. Ik kan bellen tijdens het rijden en mijn Iphone geeft aan verbonden te zijn. Toch schakelt hij met de instelling “bluetooth” niet automatisch over op niet storen.

 • Zapper

  10 oktober 2017 om 20:51

  Werkt leuk alleen gebruikt ik navigatie op mijn telefoon… en natuurlijk flitsmeister…. tja dan krijg ik alle whatsappjes gewoon binnen en wil je ze ook lezen.

  Handig als hier en optie op komt wat je wel of niet in of uitschakelt voor de mensen die het in ieder geval willen proberen goed te gebruiken.

  Bij mij werkt het prima zowel met een carkit (bluetooth) als zonder…

 • Rene

  11 oktober 2017 om 4:33

  De functie meldt zich aan bij het wegrijden. Dat is goed. Als iemand mij een berichtje stuurt krijgt deze de melding dat het bericht niet getoond wordt vanwege de rij activiteiten, ook goed.

  Wat niet goed is dat het display in de auto mij keurig meldt dat er een bericht ontvangen is. Dit kan enerzijds aan IOS liggen of de software vd auto

  Toyota 2016 en 6s IOS 11.02

  Is de functie nu voltooid bij Apple of wordt er nog aan getweaked?

 • Roel

  17 oktober 2017 om 21:55

  Dit is een super functie. Werkt gelijk bij koppelen met carkit in Audi A3 SB.
  Ik weet dat je de functie kunt uitzetten, maar wie hou je dan voor de gek?!

  Laten we hopen dat dit een eerste stap is en dat het een flink aantal ongelukken scheelt.

 • Roel

  17 oktober 2017 om 21:58

  En indien aangesloten op je carkit kun je gewoon bellen, dus die oproepen mis je niet. Alleen de Appjes en mails komen niet door.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!