22 juni 2017

iOS 11iOS 11: Niet storen tijdens autorijden instellen en gebruiken

niet storen tijdens autorijden logo

De misschien wel belangrijkste functie in iOS 11 is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd. Met de nieuwe functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Niet storen'
• Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
• Tik op 'Activeer'

niet storen tijdens autorijden instellen en activeren

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto. We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bepaalde meldingen activeren tijdens niet storen

Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Automatisch antwoord aan kun je ervoor kiezen om bepaalde personen automatisch een bericht te verzenden wanneer niet storen tijdens autorijden actief is. Het bericht kun je aanpassen via 'Automatisch antwoord'. Zodra iemand van deze personen je probeert te bereiken krijgen ze automatisch dit antwoord. Wanneer de boodschap dringend is kunnen zij antwoorden op het bericht met de boodschap (voorlopig nog in beta) 'urgent'. Uiteindelijk zal je dan toch een melding ontvangen.

Hoe werkt niet storen tijdens autorijden?

Naargelang de instelling zal de optie automatisch worden ingeschakeld. Er verschijnt een melding op het scherm dat je geen meldingen zult ontvangen terwijl je aan het rijden bent. Stel deze optie wordt actief terwijl je de bijrijder bent dan kun je dit uitschakelen door op de melding te tikken en te kiezen voor de optie 'Ik ben niet aan het rijden'. Ook via het bedieningspaneel kun je op de auto tikken (indien ingeschakeld) om de optie uit te schakelen.

niet storen tijdens autorijden

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Henk

  22 juni 2017 om 11:18

  Dat werkt alleen als je het niet zelf bedienen kan. De mensen die nu appen of bellen tijdens het rijden, blijven dat toch wel doen. Die zetten echt die funktie niet aan!

 • Ronald

  22 juni 2017 om 18:35

  Helemaal met Henk eens dit is een nutteloze functie als het uit te schakelen is. Er zullen maar weinig mensen zijn die dit gaan gebruiken. De boetes voor het in de handen hebben van een mobiele telefoon tujdens het rijden moeten gewoon fors hoger worden of rijbewijs voor aantal maanden afnemen mischien dat het dan minder wordt.

 • Pedro

  23 juni 2017 om 8:21

  Helemaal eens met bovenstaande reacties. Daarbij de vraag waarom automatisch inschakelen als er verbinding wordt gemaakt met het bluetooth systeem van de auto. Dan kun je dus ook niet handsfree mee bellen. Is dat veiliger? Voor diegene die zeggen dat bellen = dus praten in de auto onveilig is heb ik een extra vraag. Mag er dan niet meer gepraat worden met andere personen in de auto?

 • Wesley Fabry

  23 juni 2017 om 8:58

  Kwestie van tijd dat de optie standaard wordt ingeschakeld en je deze al dan niet mag/kan uitschakelen. Je moet niet vergeten dat mensen gewoon zelf een verantwoordelijkheid hebben, dit is een prachtig hulpmiddel. Gewoon inschakelen, wie dat niet doen moet bij zichzelf eens te rade gaan.

  @Pedro ik ga er vanuit dat wanneer je verbonden bent met Bluetooth de handsfree-functie actief blijft net zoals bij CarPlay, dan ontvang je namelijk wel de meldingen op je scherm in de auto. Handfree wordt gezien als ‘veilig’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!