Menu

14 oktober 2010

iOS: Snel meerdere foto’s selecteren

Wanneer je foto’s wilt wissen van de iPhone filmrol of de bewaarde/geïmporteerde foto’s map van de iPad dan kan je deze één voor één selecteren door op de foto’s te tappen. Op het moment dat het om een groot aantal foto’s gaat dan kan dit een flinke klus zijn.

Gelukkig kan het selecteren van een aantal foto’s ook een stuk sneller en handiger. Open de filmrol en tap op het optie-pijltje rechtsboven in het scherm. Door te tappen op de foto’s kan je deze individueel selecteren.

Je kan meerdere foto’s selecteren door te tappen op een foto en daarna je vinger op het scherm te houden. Door nu je vinger te bewegen over de overige foto’s op scherm worden deze automatisch selecteert.

Het is op dat moment niet mogelijk om te scrollen door de fotorol, hiervoor dien je je vinger weer van het scherm af te halen. Hierna kan je opnieuw de bovenstaande techniek gebruiken voor het selecteren, de huidige selectie blijft namelijk actief.

Voor de acties ‘kopieer’ en ‘deel’ kan je maximaal 5 foto’s selecteren, de actie ‘verwijder’ heeft geen limiet.

Deze selectie methode werkt zowel op de iPhone, iPod Touch als iPad.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • dirkuijt 14 oktober 2010 om 9:49

  superrrrrrrrrr tip!

 • Henny 16 oktober 2010 om 9:17

  Toppertje !

 • Anne 3 oktober 2012 om 18:20

  En met het nieuwe iOs? Geen pijltje en slepen wil niet

 • Stefan 9 oktober 2012 om 22:22

  Twee vingers op een foto houden en dan je vingers over de foto’s slepen.

 • rein de goeje 2 december 2015 om 19:02

  Je kan de eerste foto selecteren en dan linksom elke rij erbij selecteren en dan helemaal bovenin blijven staan, dan scroll ie en selecteert zoveel als je wil (iPhone 4s enz)

Een reactie toevoegen: