17 april 2011

iOS: Tekst uitlijnen naar rechts

Tijdens het typen van tekst op je iPhone, iPod touch of iPad is het mogelijk om de tekst rechts uit te lijnen in plaats van standaard links. Dat kan in sommige gevallen wel eens handig zijn en het is heel simpel voor iedereen te activeren, er geen Jailbreak of iets dergelijks voor nodig.

Ga op je iDevice naar het menu: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Internationale versies ▸ Voeg toetsenbord toe. Selecteer in het menu een taal die van rechts naar links wordt geschreven bijvoorbeeld: Hebreeuws of Arabisch.

Start hierna een app waarin je tekst kunt invoeren en selecteer een stuk tekst die je naar rechts wilt uitlijnen. Door het selecteren van de tekst verschijnt de "Selecteer, Selecteer alles, Plak"-popup, hieraan zijn nu twee pijlen toegevoegd waarmee je de gewenste uitlijn richting kunt selecteren. De witte pijl geeft de huidige richting aan, door erop te tappen wijzig je deze richting.

Het naar rechts uitlijnen van tekst is waarschijnlijk geen optie die je dagelijks gaat gebruiken maar het is wel leuk om eens te bekijken en in sommige gevallen kan het ook wel eens handig zijn. Deze optie is beschikbaar op alle huidige iOS Devices.Reacties


  • Peter

    17 april 2011 om 10:54

    Briljant!

  • Doodle

    26 oktober 2012 om 17:29

    Ik wist inderdaad dat het op de Iphone kan maar hoe zit dit (bv in PSE) op de Imac?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!