26 juni 2012

iOS 5iOS: Vijf handige tips voor de Mail app

Standaardaccount

In de Mail applicatie in iOS kun je meerdere accounts toevoegen. Wanneer je dan een nieuwe e-mail maakt zal hij steeds het 'hoofdaccount' gebruiken om de e-mail mee te versturen. Dit account kun je zelf bepalen. Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda ▸ Standaardaccount.

Tevens kun je ook je account selecteren tijdens het opmaken van de e-mail. Klik hiervoor op Kopie/Blind tijdens het opmaken van een bericht, selecteer vervolgens de optie 'Van' en kies het gewenste account.

Berichtenreeks

Sinds iOS 5 is het mogelijk om berichten van een bepaald onderwerp samen te voegen tot één berichtenreeks. Dit wil zeggen wanneer je bijvoorbeeld een afspraak wilt regelen en een paar keer heen en weer mailt met een persoon zullen al deze e-mails samen gebundeld worden. In je inbox zal bij het laatste bericht rechts een cijfer te voorschijn komen dat aangeeft hoeveel resterende berichten nog aanwezig zijn. Wanneer je echter deze functie wilt uitschakelen kun je dit doen via: Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda ▸ Berichtenreeksen.

Markeren

Wanneer je een bericht wilt markeren als ongelezen of markeren met een vlag kun je meerdere e-mails selecteren en vervolgens de optie markeer toe te passen, dit vind je hier terug. Echter kun je ook een e-mail markeren vanuit de e-mail zelf. Open de e-mail en selecteer in het onderwerpveld rechts naast de datum de optie ‘markeer’ en selecteer vervolgens de optie ‘Markeer’ of ‘Maak ongelezen’.

Opmaak

Sinds iOS 5 is het mogelijk om vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch je e-mail bericht te voorzien van bijvoorbeeld een vetgedrukte tekst. Deze opmaak-opties zitten misschien wat verstopt, maar zijn echter wel aanwezig in iOS. Je hebt de keuze om een tekst cursief te maken, vetgedrukt of te onderlijnen. Tijdens het opmaken van een e-mail bericht selecteer je het woord of tekst en tap je op de pijl naar rechts. Vervolgens tap je éénmalig op het opmaak icoon, deze kun je herkennen aan de letters 'BIU'. Selecteer één van de 3 opmaak opties 'Vet', 'Cursief' of 'Onderstreept'.

Recente berichten

Standaard worden de 50 recentste berichten weergegeven in de inbox van je mail applicatie. Echter kun je er ook voor kiezen om de 100, 200, 500 of 1000 recentste berichten weer te geven. Dit kun je aanpassen via Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda ▸ Toon.

Daarnaast is het ook mogelijk om het aantal regels van de voorvertoning aan te passen in de inbox. Dit kun je wijzigen van standaard 2 regels naar 0, 1, 3, 4 of 5 regels. Dit doe je via: Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda ▸ Voorvertoning.

Meer tips voor iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • 100%me

  26 juni 2012 om 11:46

  Is dat van die berichtenreeks niet sinds iOS4?

 • eric

  26 juni 2012 om 12:55

  Hoe kun je in de mail groepen aanmaken.Help

 • Tristal

  26 juni 2012 om 15:22

  Bij mij wordt mijn inbox automatisch geleegd lijkt het wel. Berichten blijven er niet langer dan 2 dagen in staan. Ik kan niet achterhalen of er een instelling verkeerd staat ofzo. Kan iemand mij helpen? Is trouwens een hotmail account.
  Grtn Tristal

 • Guy

  26 juni 2012 om 20:36

  @Tristal: zit gewoon in je instellingen van je mailaccount op je iPhone ;)

 • Jeroen Noten

  27 juni 2012 om 9:49

  Ik vind dat de zoekfunctie wel wat verbeterd mag worden in de iOS Mail app

 • roy

  12 november 2012 om 12:26

  Bij mij iphone 5 zij ik bij de markeer alleen maak ongelezen en niet markeer! Kan iemand mij vertellen waar dit aan ligt?Groetjes Roy

 • Herma

  3 mei 2014 om 21:11

  Nieuwe mail op mijn ipad staat meteen als ‘gelezen’, terwijl ik die mail nog niet gelezen heb. Kan iemand mij vertellen wat ik kan doen om nieuwe mail als ‘ongelezen’ mail in het overzicht te krijgen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!