6 december 2010

iOS: Woorden vervangen

Alle iOS apparaten (iPad, iPhone en iPod Touch) zijn voorzien van spellingscontrole en autocorrectie. Hierdoor worden typefouten automatisch door iOS aangepast tijdens het typen. Tijdens het typen kan er altijd nog een woord tussendoor glippen waarvan de spellingscontrole het idee heeft dat het goed is maar in werkelijkheid niet klopt.

'Vergelen' en 'Vergeten' is hiervan een voorbeeld, de spellingscontrole merkt deze beide woorden aan als een correct woord maar in een zin klopt het natuurlijk niet als je 'Vergeten' in plaats van 'Vergelen' bedoeld. Zonder het woord te bewerken kan je deze in iOS heel eenvoudig vervangen door een ander woord.

Selecteer het woord dat je wilt vervangen door er tweemaal op te tappen. Er verschijnt een pop-up waarin je kunt kiezen voor de optie 'Vervang', automatisch verschijnen er nu alternatieve woorden die je kunt selecteren. iOS vervangt direct het woord wanneer je een alternatief selecteert.Reacties


 • leon dekkers

  6 december 2010 om 11:30

  Nou nog iets vinden om te voorkomen dat als je the typt er gelijk THE staat. Dat is toch zo iritant en al jaren niet opgelost.

 • Bitbeats

  6 december 2010 om 12:24

  Ja idd: voorkomen dat er THE staat ipv “The” en ook “Gé” en “ge” worden onnodig vervangen

 • max

  6 december 2010 om 13:10

  Inderdaad…. hoe kan je de database bewerken?

 • Pascal

  6 december 2010 om 13:43

  Die database kun je niet bijwerken, zover ik weet. De enige werkbare oplossing die ik heb gevonden is om onder Instellingen > Algemeen > Internationaal > Toetsenborden ook een Engels toetsenbord toe te voegen. Bij het invoeren van tekst kun je met het wereldbol tekentje naast de spatiebalk dan schakelen tussen Nederland en Engels. “The” blijft dan netjes “The” als de taal op Engels staat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!