30 augustus 2017

iPhone: Menu opties toevoegen aan een telefoonnummer

telefoon logo ios

Wie veelvuldig voicemail of een bepaalde klantendienst / servicenummer gebruikt weet dat je vaak gebruik moet maken van doorkiesnummers of menuopties. Een voorbeeld is: "Voor Nederlands druk 1". Wie regelmatig zo'n servicenummer belt en ondertussen de stappen van buiten kent kan deze al stappen direct toevoegen aan het telefoonnummer.

In iOS op de iPhone is het namelijk mogelijk de doorkiesnummers al aan het telefoonnummer toe te voegen. Je belt dan een bepaald nummer en met behulp van pauzes en numerieke invoer kun je door het automatisch response systeem heen navigeren.

Doorkiesnummers onmiddellijk toevoegen aan een telefoonnummer

• Open de contacten applicatie
• Voeg een nieuw contact toe of bewerk een bestaande
• Voeg een telefoonnummer toe of bewerk een bestaande

iPhone doorkiesnummers gebruiken

Vul het telefoonnummer van het servicenummer in, tik vervolgens op de teken-knop te herkennen aan '+*#'. Tik op 'pauzeer', er wordt nu een komma geplaatst na het telefoonnummer. Vul nu het cijfer in dat je normaal tijdens het inbel-menu moet intoetsen. Tik eventueel weer op 'pauzeer' om een extra pauze en cijfer toe te voegen, herhaal dit voor alle cijfers.

De pauze (van 1 seconde) is noodzakelijk om het inbel-menu te voltooien, door de pauze wordt namelijk bij het servicenummer het menu afgespeeld en voltooid. Dit is ontzettend handig wanneer je vaak een informatienummer belt of een klantendienst.

Lees ook: De aan/uit-knop gebruiken om telefoongesprekken te weigeren

bijgewerkt artikel, origineel van 17/12/2010Reacties


  • William

    30 augustus 2017 om 9:55

    Ook bij diverse klantenservice diensten is dit bekend waardoor zij om de zoveel tijd hun menu wijzigen..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!