12 april 2010

iPhoto backup problemen met Time Machine

Afgelopen week heeft Apple een support artikel online gezet op de Apple Support pagina's. In dit artikel blijkt dat er zich problemen voordoen bij gebruik van iPhoto '09 in combinatie met de OS X Time Machine backup.

Wanneer je iPhoto '09 geopend hebt staan terwijl er een Time Machine backup wordt gestart dan wordt op dat moment je foto bibliotheek niet meegenomen in de Time Machine backup. Als je hier geen rekening mee houdt kan je dus voor een onprettige verassing komen te staan wanneer je je foto bibliotheek met behulp van Time Machine wilt herstellen.

Het probleem doet zich voor in zowel Mac OS X Leopard 10.5 als Mac OS X Snow Leopard 10.6.

Als je een groot aantal foto's hebt toegevoegd aan je bibliotheek dan is het verstandig om na het afsluiten van iPhoto direct een Time Machine backup te starten. Hierdoor ben je zeker dat je nieuw toegevoegde foto's aan de Time Capsule backup worden toegevoegd. Natuurlijk wordt de Time Machine backup ook automatisch op een later tijdstip opnieuw gestart, maar volgens de wet van Murphy gebeuren er juist in deze tussenliggende periode de meest onvoorspelbare dingen.

Je kan een handmatige Time Machine backup starten vanuit de menubalk met de optie 'Maak nu reserverekopie'.

Het originele Apple support artikel kan je terugvinden op:

http://support.apple.com/kb/HT4116Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!