1 december 2012

iTunes 11: Een tijdelijke afspeellijst samenstellen

iTunes 11 zit vol met nieuwe opties en verrassingen, zo is het mogelijk om een tijdelijke afspeellijst aan te maken. Hierdoor kun je zelf bepalen in welke volgorde bepaalde nummers worden afgespeeld. Hierdoor kun je naar verschillende artiesten luisteren zonder hiervoor een hele afspeellijst aan te maken of te switchen tussen de verschillende albums.

Deze nieuwe functie heet 'Volgende', met deze functie kun je eenvoudig een nummer als in de afspeelrij zetten. Wanneer je met je muisaanwijzer op een nummer, album of artiest staat komt er een bolletje met een pijltje te voorschijn. Wanneer je hierop klikt krijg je allerlei opties, zoals het nummer bekijken van het nummer of artiest in de iTunes Store.

Daarnaast zitten er ook nog de opties 'Speel hierna af' en 'Voeg toe aan 'Volgende''. Door te klikken op 'Speel hierna af' wordt het geslecteerde nummer afgespeeld na het huidige afspelende nummer. Wanneer je op de optie 'Voeg toe aan 'Volgende'' klik wordt het nummer toegevoegd aan de Volgende-lijst.

De Volgende-lijst kun je terugvinden in de knoppenbalk in het iTunes display, hier vind je de Volgende-lijst terug. Deze kun je herkennen aan de knop met de drie horizontale strepen. Wanneer je hierop klikt wordt de Volgende-lijst weergegeven en kun je alle nummers bekijken die je hier handmatig hebt aan toegevoegd. Via de knop 'Wis' kun je vrij eenvoudig alle nummers uit de lijst verwijderen.

Ook nieuw in iTunes 11 is de mogelijkheid om je afspeel geschiedenis te bekijken, dit doe je door in de volgende-lijst te klikken op het klokje. Hier vind je alle nummer terug van de huidige sessie, wanneer je iTunes afsluit wordt automatisch deze lijst gewist.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan

    2 december 2012 om 13:12

    Spijtig dat je in de volgende lijst de beoordelingen van een nummer (de sterren) niet kunt zien. (handig als je de volgende lijst gebruikt via genius-mixxen)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!