2 december 2012

iTunes 11: Vijf kleine wijzigingen

Airplay:

In voorgaande versies van iTunes was het al mogelijk om een Airplay apparaat te gebruiken als externe luidspreker. In iTunes 11 is dit ook mogelijk alleen is hieraan extra functionaliteit toegevoegd. Je kant namelijk nu tegelijkertijd het geluid op het Airplay apparaat en je Mac afspelen.

Dit doe je door te klikken op de Airplay-knop naast de volumebalk en vervolgens de optie 'Meerdere' te klikken hier kun je de verschillende apparaten selecteren en afzonderlijk het volumeniveau aanpassen.

Afscheid van coverflow:

Naast een nieuwe grafisch interface heeft iTunes 11 een hoop nieuwe functies en opties gekregen, helaas zijn er ook een paar opties verdwenen. Een voorbeeld hiervan is het verdwijnen van CoverFlow, Apple heeft afscheid genomen van deze weergaveoptie. Best wel een opvallende keuze omdat in de iTunes Store wel nog een soort van coverflow weergave wordt gebruikt.

Procesweergave:

Wanneer je meerdere processen actief hebt in iTunes dan kun je deze volgen in het iTunes display. Deze processen kunnen zijn het synchroniseren van je iPad, iPhone of iPod, downloaden van muziek, matchen van nummers in iTunes Match, enzovoorts. Door rechts in het iTunes display te klikken op de driehoekjes kun je navigeren tussen de verschillende processen

Extra speler:

Naast de minispeler is er nog een kleinere speler toegevoegd aan iTunes 11. Deze kun je activeren door op de afbeelding van het album te klikken in het iTunes display. Hierdoor wordt het album vergroot weergegeven en kun je via de afspeelknoppen navigeren binnen het album.

Nieuw icon

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar iTunes 11 heeft een nieuw en fris icon gekregen. Deze ziet er vooral strakker en lichter uit dan zijn voorganger. Onderstaande afbeelding kun je de verschillende logo's bekijken.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • jasper

  2 december 2012 om 9:42

  Punt 1 is niet nieuw alleen een andere layout, voor heen was het een apart venster wat geopend werd.
  Had graag gezien dat dit na de update ook vanaf de AppleTV naar meerdere apparaten mogelijk was.

 • daan

  2 december 2012 om 9:49

  Het icoon ziet er nu hetzelfde uit als de remote app

 • Ruben Stadman

  2 december 2012 om 9:58

  Dat van AirPlay vind ik nice

 • frits

  2 december 2012 om 10:25

  Ik werk met 2 bibliothekenIn de versie 10 kon ik naast het Appeltje zien in welke bieb ik werkzaam wasBij de update naar 11 zijn we dat kwijt. En dat vind ik onbegrijpelijk?Zie ik iets over het hoofd?Wie helpt mij want de kans dat ik de verkeerde device ga syncen neemt toe

 • Roger

  2 december 2012 om 10:27

  Ik ben covers kwijt. Wil ze opnieuw toevoegen, maar dat lukt dus niet! Wie…?? Ook de data van de nummers zijn weg..?? Overweeg sterk om naar de oude versie terug te gaan. Tot nog toe ben ik niet blij met de nieuwe versie.

 • henk

  2 december 2012 om 10:53

  Iemand een idee om de achtergrond kleur te veranderen, vooral lastig bij overzicht bij sync. Iphone, Ipad etc Kan dan niks aanvinken en lezen De velden zijn zwart

 • syltheboy

  2 december 2012 om 12:27

  Had zelf ook liever een donkere achtergrond gehad, maar helaas is dit niet meer in te stellen. Ik heb er al naar lopen google-en, maar er is niet echt een oplossing. Je kan wel via terminal ‘high-contrast’ instellen.

 • Hans Hinssen

  2 december 2012 om 12:49

  Jammer dat in Itunes 11 de Itunes account switcher niet meer zo werkt zoals we gewend waren. Hopelijk heeft Joris hier een oplossing voor.

 • Evert Kuiken

  2 december 2012 om 13:23

  Die “extra” speler hadden we in 10 toch ook al? Als er maar 5 kleine wijzigingen zijn, waarom is 11 dan uitgebracht?

 • laurens

  2 december 2012 om 15:02

  Keep your facts straight boys, airplay functie bestond al best lang en die mini player is ook niet nieuw.

 • Remco

  2 december 2012 om 19:42

  Bij mij worden alle Audioboeken op nummer gesorteerd. Dus eerst alle nummers 1 (van de eerste, tweede en derde CD), dan alle nummers 2 (opnieuw van de drie CD’s) enz. Ik kan nergens de sortering aanpassen naar ‘eerst alles van CD1, dan pas alles van CD2 en tenslotte CD3’. Grrrr.

 • Roy

  2 december 2012 om 20:45

  Jammer dat de films die ik afspeel op Apple tv via mijn iMac nu stoppen als de mac in slaap valt.. Iemand daar toevallig een oplossing voor? Bij de vorige iTunes gebeurde dit niet.

 • gregory

  2 december 2012 om 22:38

  ligt het aan mij of kan er gewoon geen muziek meer naar een iphone worden overgezet?

 • gregory

  2 december 2012 om 22:52

  Hoe zet je muziek over? Ik ben normaal niet de onhandigste maar nu vind ik het niet. In versie 10 had je een map ‘iphone’ in de linkse balk die nu zoek is. iemand die me erbij kan helpen?

  Itunes 11 ziet er goed uit maar daar blijft het bij!

 • douwe brandt

  3 december 2012 om 1:15

  Wel jammer dat punt 1, hier beschreven wordt als nieuw want dat is ie niet….Verder ziet alles er echt heel mooi uit. Dit was die kleine vertraging wel waard

 • Marita

  3 december 2012 om 7:56

  Heeft iemand gezien hoe ik de info over boeken kan aanpassen? Die optie lijkt te zijn geblokkeerd??

 • pietjepek

  3 december 2012 om 15:39

  @Gregory: je kan dat normaal terugzien rechtsboven in je scherm bij het aansluiten van je iPod / iPhone / …

 • smitsfotografie

  3 december 2012 om 16:13

  @Gregory als je de linker kolom zoekt, deze kun je te voorschijn halen onder het menu “Weergave>Toon zijbalk” of met toetsen alt+cmd+s

 • Raymond

  5 december 2012 om 23:13

  Ik kan geen muziek meer verwijderen van mijn iPOD.
  Kan iemand mij vertellen hoe dit moet in IT11 ?

 • geraldine

  21 december 2012 om 22:06

  wie kan mij zeggen of ik via Imac uitzending gemist kan bekijken met apple tv

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!