18 oktober 2009

iTunes 9: De nieuwe High Effeciency AAC codec (archief)

iTunes

Een nieuwe toevoeging aan iTunes 9 is de mogelijkheid om gebruik te maken van High Effeciency AAC bij het importeren van een muziek CD. Dit is een codec die nog kleinere audio bestanden kan afleveren zonder dat daarbij een groot verlies van kwaliteit waarneembaar is.

Deze High Effeciency AAC codec is niet aan te raden voor de muziek tracks die wilt bewaren in je muziek bibliotheek. De codec is echter wel handig om bijvoorbeeld een track door te mailen of voor ander internet gebruik aangezien de bestandsgrootte aanmerkelijk kleiner is.

Je kan de High Effeciency AAC optie in iTunes 9 als volgt terug vinden:

iTunes voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Import instellingen ▸ AAC-codering

Kies bij de optie "Instelling" voor "Aangepast". In het venster wat nu verschijnt kan je het gebruik van High Efficiency-codering (HE) in combinatie met AAC activeren.

Voor meer informatie over High Effeciency AAC zie:
http://en.wikipedia.org/wiki/High-Efficiency_Advanced_Audio_Coding

AAC-HE-codering

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Ruud

    18 oktober 2009 om 17:54

    Persoonlijk begrijp ik niet waarom je, je CDtjes met 64kbps VBR wilt rippen… Het klinkt net als of je een collectie onderwater ringtones in je iTunes hebt.
    HDDs zijn goedkoop en zelfs m’n telefoon speelt AIFF/WAV/ALAC…

    guess I’m a ‘lossy’ hater :|

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!