13 september 2009

iTunes 9: Waar zitten de Facebook en Twitter opties? (archief)

iTunes

Sinds de release afgelopen woensdag van iTunes 9 krijgen we veel emails met de vragen als: "Hoe activeer je de Twitter en Facebook integratie in iTunes 9?" en "Ik kan de Twitter en Facebook opties niet terugvinden in de voorkeuren..."

Inderdaad.. in de voorkeuren van iTunes is van deze mogelijkheden niets terug te vinden. Het Twitter en Facebook support in iTunes zijn erg "Basic" te noemen en zijn blijkbaar de eerste kleine stapjes die Apple met iTunes zet in de richting van de sociale media websites.

De Twitter en Facebook support houdt niets meer in dan dat je vanuit de iTunes Store pagina's een Muziek track, Film of Applicatie kan aanbevelen aan je mede gebruikers. Je kan de opmaak van de berichten niet veranderen en ook worden verkorte URL's diensten niet ondersteund.

Achter de 'Koop/Bedrag' knop is een klein knopje met een pijl toegevoegd, wanneer je hier op klikt verschijnt er een klein menu met daarin de mogelijk het artikel te delen op Twitter of Facebook. Wanneer je de optie selecteert wordt je automatisch doorgestuurd in Safari naar de website van de dienst en wordt er een bericht met een korte omschrijving en een link naar de store aangemaakt. Waarom dat er hierbij geen gebruik wordt gemaakt van url-verkorting is mij een raadsel. Bij een langere artiesten naam of titel ga je al snel over 140 karakters limiet van Twitter.

Kortom, een pure basis functie die wat mij betreft een beetje teleurstellend is, daar hadden ze bij Apple toch wel iets beters van kunnen maken... Misschien komt er verbetering in de toekomstige versies.

twitter-facebook-itunes9

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • TimKro

  13 september 2009 om 8:37

  Ze hadden er inderdaad meer van kunnen maken. Ik had gedacht dat je zeker je status direct vanuit iTunes zou kunnen bijwerken.

 • Paul

  13 september 2009 om 11:02

  Geef mij maar iLike in Facebook, hiermee kun je (als je dit wilt) zien welke nummers je in iTunes afspeelt. Ik had verwacht dat Apple het zo’n soort functie zou geven. Erg teleurstellend in feite ben je verkoper van iTunes artikelen geworden met deze magere functie in de iTunes store.

 • Hans

  13 september 2009 om 17:57

  Twitter. Ik denk dat niemand dat over een aantal jaar nog gebruikt. De functionaliteit die er al in zit, wordt razendsnel overgenomen door sites als Hyves.

  Dus zo’n ramp is beperkte integratie in iTunes niet, denk ik.

 • seb

  16 september 2009 om 10:25

  Ik denk eerder dat Hyves binnenkort niet meer wordt gebruikt. Bijna heel de wereld gebruikt Facebook, enkel jullie hollanders blijven bij Hyves … voorlopig :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!