19 oktober 2009

iTunes 9: Totale speeltijd van selecteerde tracks

iTunes

Sommige nieuwe features binnen OS X en de applicaties van Apple vallen niet direct op maar zijn vaak wel ontzettend handig.

Zo is het in iTunes 9 nu eindelijk mogelijk om de totale speeltijd van een muziek selectie “on the fly” te kunnen controleren. Je kunt dus nu in één oog opslag zien hoeveel tijd selecteerde muziek tracks in beslag nemen.

Dit is handig om bijvoorbeeld te controleren of een selectie van tracks op een 74 minuten audio CD past. Je kunt meerdere muziek tracks selecteren door de Command ⌘ ingedrukt te houden bij het selecteren.

De totale diskruimte en speeltijd informatie verschijnt heel handig maar simpel onder in de statusbalk van het iTunes 9 venster. Vanaf nu is het dus niet meer nodig om eerst een playlist aan te maken om de totale speeltijd van de tracks te kunnen bepalen.

iTunes-total-timeReacties


  • Ruud

    19 oktober 2009 om 8:31

    Het is best handig voor audio junkies. Je kunt ook nog op die tijd (in de statusbalk) klikken voor een exactere tijd.. Ik weet eigenlijk niet of dat ook nieuw is, maar zag het toevallig afgelopen week voor het eerst.

Een reactie toevoegen: