22 februari 2013

iTunes: De kolombreedte van afspeellijsten automatisch aanpassen

iTunes 11Het standaard in OS X aanwezige muziekprogramma van Apple is iTunes. Naast muziek kun je deze ook gebruiken voor het bekijken van tv-programma's, films en het beheren van je apps. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de muziekbibliotheek dan is het aan te raden om gebruik te maken van afspeellijsten.

Deze zijn zeer handig bij het synchroniseren van je favoriete muziek met je iPhone, iPad en iPod. Wanneer je de afspeellijsten bekijkt zul je merken dat sommige artiesten, nummers, albums enzovoorts niet volledig in de kolommen worden weergegeven. Je kunt er voorkiezen om handmatig de breedte van de kolom aan te passen, echter kun je ook dit automatisch laten doen door iTunes zelf. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open iTunes
• Open een afspeellijst (of nummer-weergave)

afspeellijstkolom

Klik met behulp van de rechtermuis op de menukoppenbalk, zie hiervoor de rode markering in bovenstaande afbeelding. Selecteer vervolgens de optie 'Breedte kolommen automatisch', automatisch worden alle kolommen in breedte aangepast. Dit wordt gebaseerd op de langste naam van een album, artiest, nummer, enzovoorts.

Daarnaast is het ook mogelijk dit per kolom te doen, klik hiervoor bovenaan de gewenste kolom op de menuknoppenbalk en selecteer de optie 'Breedte kolom automatisch'

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ooievaar

  22 februari 2013 om 11:28

  Je moet wel op de bovenste kolom met de R muisknop klikken. Je hebt dan de keuze voor 1 kolom of alle kolommen. Zou fijn zijn als dit ook in Finder kon!

 • TheRocker (Erik)

  22 februari 2013 om 15:31

  Bij mij bleek na aanpassen van de kolombreedte dat er wel erg lange namen tussen zaten, dus snel weer handmatig alles terug gezet in de oude situatie.

 • MrEd

  11 maart 2013 om 10:17

  Het zou fijn zijn als je zelf een afspeellijst kon maken, dan kan je je eigen muziek netjes op orde houden zoals je dat op een echte computer kan doen. Het zal ongetwijfeld kunnen, maar zolang je moet Google`en om dit waardeloze taaie programma door te krijgen vraag ik mij af welke zieke geest dit programma heeft gemaakt. Itunes kwakt al je muziek in 1 map door elkaar heen. Er zijn maar weinig mensen die hun muziek netjes in mappen en op orde in hun apparaat heeft staan. Ik heb tientallen mensen om uitleg gevraagt..helaas niet 1 kan dat. Ik heb het over mensen met technische kennis op niveau 4 en zeer veel kennis van computerzaken voor de gene die mij straks voor imbeciel gaan uitschelden….

 • Hans

  17 januari 2015 om 21:48

  Weet iemand hoe je die kolombreedte weer met de hand kunt terugzetten? Ik heb het automatisch gedaan, maar krijg het nu niet meer in de oude situatie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!