22 februari 2013

iOS 6Apple TV: Snel toegang tot een Airplay luidsprekers

Apple TV 2Eerder deze week schreven we al een artikel over de 'vernieuwde' Airplay functie voor de Apple TV (2e en 3e generatie). Het is sinds iOS 6 mogelijk om via Airplay content te ontvangen op je Apple TV, maar het is ook mogelijk om vanaf de Apple TV het geluid naar verschillende Airplay luidsprekers of een Airport Express te streamen.

Deze optie kun je eenvoudig activeren via: Instellingen ▸ Airplay ▸ Luidsprekers. Hier kun je de luidsprekers wijzigen en het volume bepalen. Echter is dit een erg omslachtige mannier wanneer je regelmatig veranderd van luidspreker of volume. Het is ook mogelijk om deze opties snel te benaderen via het selectiemenu van je Apple TV. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open een gewenst muzieknummer en houd gedurende enkele momenten de selectie knop van je afstandsbediening ingedrukt. Er verschijnt een pop-up venster met verschillende opties waaronder 'Luidsprekers'. Selecteer vervolgens de optie 'Luidsprekers' en kies het gewenste Airplay apparaat.

SnelLuidsprekerKiezen

Vanuit deze optie kun je ook snel het volume van de luidspreker wijzigen zonder dat je hiervoor naar het instellingen menu dient te navigeren.

PasVolumeAan

Uiteraard werkt bovenstaande procedure ook wanneer je een film of trailer bekijkt op je Apple TV.

Een overzicht van beschikbare Airplay apparaten kun je Hier bekijken.

Meer tips over Airplay kun je hier terugvinden.Reacties


 • juppe

  22 februari 2013 om 13:31

  Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om het geluid naar een Airport Express te sturen vanaf de Apple TV, terwijl de film vanaf een Mac/iPhone/iPad komt?

  Dus bv. film op iPad -> Airplay (beeld+geluid)-> Apple TV -> Airplay (geluid) -> Airport Express

 • App69

  25 februari 2013 om 16:41

  Ja is mogelijk.

 • juppe

  26 februari 2013 om 12:23

  Mooi, thanks!

 • jeroen

  13 augustus 2014 om 8:38

  @juppe: heb je dit voor elkaar gekregen?

  Ik kom er nml achter dat hetniet mogelijk is. Het airplay menu toont welliswaar de optie om meerdere airplay devices te selecteren, maar in praktijk kun je er maar 1 gebruiken.
  Waardeloos!

  iemand nog tips/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!