22 februari 2013

Vijf tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

2012-iphone5-gallery1Een iPhone is een fantastisch apparaat dat zoveel meer is dan alleen maar een telefoon om mee te bellen. Echter is het niet handig als de batterij van je toestel leeg is, natuurlijk is het vrij normaal dat je een iPhone iedere dag moet opladen.

Het gebruik van muziek, games, apps, push, mobiel internet, enzovoorts gaat ten koste van de batterij en zal ervoor zorgen dat de batterijduur verkort wordt. Wanneer je in het bezit bent van een iPhone 5 zal je merken dat de batterijduur is verbeterd ten opzicht van bijvoorbeeld de iPhone 4S. Als je toch nog wat extra energie wilt besparen is het zeker handig onderstaande tips eens te proberen.

Helderheid

Uiteraard is het scherm van de iPhone de grootste energieverbruiker. Je kunt het verbruik verminderen door simpelweg de helderheid van het scherm te verminderen. Dit hoeft niet drastisch zijn, maar hoe minder de helderheid is hoe beter natuurlijk. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond en verschuif de balk naar links om de helderheid te verminderen.

helderheid

Locatievoorzieningen

Naast het scherm vraagt de GPS-functie in de iPhone een hoop energie, gelukkig gebruiken niet alle applicaties deze functie. Echter is het wel slim om applicaties zoals de kaarten applicatie en Google Maps volledig af te sluiten wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast kun je via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen, aangeven welke applicatie wel dan niet deze functie mogen gebruiken.

locatievoorzieningen

Wifi en Bluetooth

Draadloze netwerken zijn handig, echter wanneer je ze niet gebruikt zijn het langzame energieverbruikers. Zo zal bijvoorbeeld op regelmatige basis gezocht worden naar de bluetooth apparaten en Wi-fi netwerken. Daarom is het beter wanneer je deze functie niet gebruikt deze ook volledig uit te schakelen, dit kun je doen via het Instellingen menu. Echter kun je ook de optie 'Vraag om verbinding' uitschakelen in het Instellingen ▸ WI-fi menu.

wifi

Email via Push

Ook de Push functies verminderen helaas de duur van je batterij, echter wil dit niet zeggen dat je alle functie moet uitschakelen, echter kun je, bijvoorbeeld zoals bij Mail, ervoor kiezen om je Mail niet te pushen maar via fetch binnen te halen. Dit wil zeggen dat er niet voortdurend naar nieuwe e-mail berichten wordt gezocht maar om de 15, 30 of 60 minuten. Dit gedrag kun je aanpassen via: Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda's ▸ Nieuwe gegevens. Hier kun je kiezen om elke 15, 30, 60 of handmatig (bij het openen van de app) te zoeken naar nieuwe berichten.

push

Algemene zorg

Naast bovenstaande trucjes is het vooral belangrijk om zorg voor je batterij te dragen. Zorg ervoor dat je iPhone niet voortdurende aan te hoge (+35°) of te lage (-0°) worden blootgesteld. Laat tevens ook éénmaal per maand je batterij volledig leeglopen om vervolgens weer volledig (100%) te worden opgeladen. Hierdoor blijven alle elektronen die aanwezig zijn in de batterij in beweging.

Meer tips over batterij kun je hier terugvinden.Reacties


 • Stephan

  22 februari 2013 om 11:00

  Linkjes naar de gebruikte achtergronden zijn ook welkom.

 • annsootje

  22 februari 2013 om 11:10

  Ik vroeg mij af of het een betere batterijduur zou geven mocht je aangeven dat de helderheid van je scherm automatisch wordt aangepast? Ik gebruik dit nu en mijn batterij gaat langer mee. Toeval of niet?

 • Wesley Fabry

  22 februari 2013 om 12:08

  @stephan: regenboog : http://db.tt/auP6PrZB en de paarse vind je terug bij onze icandy : http://www.appletips.nl/icandy/at2d/

 • Jeroen Bunte

  22 februari 2013 om 13:59

  V.w.b. het wel of niet volledig leeg laten lopen en weer opladen ban de accu zijn de meningen nogal verdeeld. Ik heb me laten vertellen dat je dat bij een iPhone batterij juist niet moet doen. Ook de supportsite van Apple heeft hier e.e.a. over te melden…..

 • Koen

  22 februari 2013 om 17:42

  ..”Laat tevens ook éénmaal per maand je batterij volledig leeglopen om vervolgens weer volledig (100%) te worden opgeladen..”

  Ik had ooit eens begrepen dat het juist heel slecht is om je accu volledig leeg te laten lopen. Dit door de stilstaande moleculen o.i.d.? Of heb ik dit nu helemaal mis?

 • annsootje

  22 februari 2013 om 21:57

  In de apple winkel zeiden ze mij dat het laten leeglopen en weer volledig opladen niet meer nodig is bij de nieuwe batterijen. Dit ging dan wel over een macbook pro dus misschien is dit wel anders voor een iphone. Het zou dus beter zijn om je mac constant aan de lader te laten want zo bespaar je op laadcycli. Vroeger ging je batterij hierdoor kapot maar nu niet meer. Geen idee of dit klopt voor iphone :

 • Hans de Roos

  9 april 2013 om 22:33

  Het linkje hier dat verwijst naar meer tops over een bepaald onderwerp, werkt niet.

 • Wim

  21 mei 2013 om 14:14

  Het is heel jammer dat je van een smartphone functies moet uitzetten om de dag door te komen!!!! Dan schiet je het doel toch volledig voorbij! Ik kom met m’n iphone 4 de dag niet meer door op 1 lading, en dit sinds iOS 6, dan lijkt het mij toch een probleem van de software ipv de hardware. Dus , Apple maak je huiswerk opnieuw met iOS 7, of begin -aangezien we voorlopig toch tegen de muur van het huidige kunnen lopen- te investeren in deftige batterijen!

  Just my 2cts.

 • Vrouwtje

  25 mei 2013 om 8:57

  Dus in je bh dragen is slecht voor leeglopen batterij??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!