23 februari 2013

10.8Tijdsinterval van de ‘klassieke schermbeveiliging aanpassen

screensaver-pngWanneer je onder OS X 10.8 gebruik maakt van de schermbeveiliging "klassiek" dan zul je merken dat je niet meer kunt aangeven hoelang een foto moet worden weergegeven. Apple heeft ervoor gekozen om deze interval standaard op 3 seconden te zetten en heeft de mogelijkheid tot aanpassen verwijderd uit de grafische interface.

Mocht je de interval van 3 seconden willen verdubbelen dan is dat mogelijk met behulp van OS X Terminal. Zorg ervoor dat de OS X Systeemvoorkeuren applicatie is afgesloten, open hierna OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's).

Kopieer en plak de onderstaande twee commando's in het OS X Terminal venster. Bij het uitvoeren van het eerste commando zal om je wachtwoord worden gevraagd.

sudo plutil -convert xml1 "/System/Library/PrivateFrameworks/Slideshows.framework/Versions/A/Resources/Content/EffectDescriptions.plist"

We gaan de vertraging verdubbelen naar 6 seconden methet volgende commando:

sudo sed -i '.bak' '/MainDuration/N ; s/3/6/;' "/System/Library/PrivateFrameworks/Slideshows.framework/Versions/A/Resources/Content/EffectDescriptions.plist"

Schermafbeelding 2013-02-21 om 15.32.28

Open hierna de schermbeveiliging voorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging) en selecteer een willekeurige schermbeveiliging, kies hierna opnieuw de schermbeveiliging "klassiek".

Schermafbeelding 2013-02-21 om 15.34.18

Wanneer nu de schermbeveiliging start zal je merken dat er 6 seconden wordt gewacht voordat er een nieuwe foto verschijnt.Reacties


 • Jan Wessel

  26 juni 2013 om 11:04

  Deze aanpassing werkt dan toch voor alle mogelijk slideshows die je in het GUI kunt aanklikken?
  Het Ken Burns duurt dan toch ook 6 seconden ?

 • Jasper IJdema

  1 maart 2014 om 8:46

  Hoi jullie hebben hem nu naar 6 seconden vertraagd maar hoe kan je hem terug brengen naar 1 seconde

 • Henk Oudshoorn

  23 maart 2015 om 15:59

  Ik zou de afbeeldingen in de screensaver graag langer op mij scherm willen laten staan. In plaats van 6″ liever 9″. Ik heb de regel aangepast en de 6 verandert in 9. Maar…… dit werkt niet. De afbeeldingen blijven verversen met 6″.

  Met vriendelijke groeten,

  Henk

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!