20 januari 2012

iTunes Match: Apparaten beheren

Dankzij iTunes Match is het mogelijk om muziek uit je muziekbibliotheek vanaf elke Mac of iOS-apparaat af te spelen. De dienst maakt gebruik van iCloud waarbij je muzieknummers matcht en upload met behulp van je iTunes-account, hierdoor kunnen deze worden afgespeeld en meerdere keren gedownload worden op de verschillende apparaten die je bezit.

Met behulp van iTunes-account kun je iTunes Match koppelen aan maximaal tien apparaten, waaronder je iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV en Mac. Met behulp van iTunes kun je controleren welke apparaten gekoppeld zijn aan iTunes Match, dit doe je via de account instellingen van je iTunes-account.

Volg hiervoor de onderstaande stappen:

• Open iTunes
• Klik links in de navigatiekolom op "iTunes Store"
• Selecteer de optie "account" in het snelkoppelingen menu rechts.
• Log in met je Apple ID.
• klik op "Beheer apparaten" in de sectie "iTunes in de Cloud"

De apparaten die gekoppeld zijn aan iTunes Match worden nu weergegeven, door op de knop "Verwijder" te klikken kun je deze verwijderen uit de lijst en dit bevestigen door op "Gereed" te klikken.

Het iTunes Match abonnement zal automatisch worden verlengd als deze afloopt. In de sectie "iTunes in de Cloud" is er nog een extra optie beschikbaar "Automatisch vernieuwen uitschakelen" door hier op te klikken zal het automatisch verlengen van je abonnement stop worden gezet en dien je de verlenging handmatig uit te voeren.

Je kan het automatisch verlengen altijd opnieuw inschakelen als je dit wenst.


Reacties


 • dirkuijt

  20 januari 2012 om 9:34

  wat ik graag wil weten is hoe ik mijn andere Macs zo kan instellen, dat iTunes zelf alle nieuwe nummers uit de cloud haalt.

  (mijn muziek staat op m’n iMac, en ik wil mijn Mini bij de TV up to date houden met dezelfde muziek)

 • CaViMi

  20 januari 2012 om 12:52

  Hoe zit het als zowel ik als mijn vriendin een apart ID hebben? Kan mijn vriendin dan ook mijn muziek uit iTunes halen via iTunes Match?

 • Alexander

  20 januari 2012 om 13:41

  @dirkuijt
  Ik heb zelf al m’n muziek op m’n Mac Pro staan en wilde deze via iTunes match ook op m’n MacBook hebben.
  Wat ik heb gedaan is eerst al m’n muziek van m’n MacBook verwijderd en daarna m’n MacBook aan iTunes Match toegevoegd.
  Dan is het gewoon een kwestie van de muziek die je op je mini wilt luisteren downloaden vanaf iCloud.

 • kareltjeknetter

  20 januari 2012 om 16:49

  Vandaag Itunes Match geïnstalleerd met apple-id X. Op mijn Ipad 1 heb ik een apple-id Y. Wanneer ik nu onder Instellingen/Muziek Itunes Match wil activeren moet ik het wachtwoord van Y opgeven waarna ik de melding: U bent niet aangemeld voor Itunes match en dat ik dat via de mijn computer zou kunnen doen door me aan te melden. Hoe is de vraag. Naar mijn idee heb ik alles goed staan. Iemand een idee? Alvast bedankt voor je meedenken.

 • Ben

  20 januari 2012 om 18:06

  @kareltjeknetter,
  Ga naar instellingen/Store. Log Y id uit, en log opnieuw in met X Id.
  Ga weer naar instellingen/muziek iTunes Match en log in met je X id.

 • Peter

  21 januari 2012 om 8:00

  @cavimi iTunes match werkt op hetzelfde AppleId. Al’s privacy geen issue is, Dan is er veel voor te zeggen om allebei dezelfde ID te gebruiken. Doe ik ook met mijn vriendin. Bespaart ook op aanschaf van software…

 • Louis

  21 januari 2012 om 9:47

  “en meerdere keren gedownload worden”
  Voor muziek die bij iTunes gekocht is werkt dat ook als je geen iTunes Match hebt.

  @Alexander: daar heb je iCloud en match niet voor nodig, dat kan al jaren met Home Sharing. En aangezien de overdracht dan lokaal gebeurt is het ook nog eens veel sneller.

 • Roger

  21 januari 2012 om 11:57

  Ik krijg iTunes Match niet geïnstalleerd op mijn iPad. Heb diverse malen ingelogd met hetzelfde Apple ID als op mijn Mac en iPhone. Telkens krijg ik de melding: ” Dit apparaat is al met een andere Apple ID geassocieerd” etc. Ben op de mac naar iTunes gegaan om mijn account aan te passen, maar ik kan daar mijn iPad niet toevoegen. Er staat aan mijn Apple ID alleen mijn Mac en iPhone gekoppeld!! Wie kan mij helpen????

 • Philip

  16 mei 2016 om 0:26

  He
  Ik heb even een hulpje nodig
  Men ex schoonfamilie gebruikte mijn i tunes id omdat ik nogal veel muziek heb gekocht maar door omstandigheden en het nu ex familie is wil ik dat iTunes apparaat van ex verwijderen en hoe doe ik dit

  Mvg p

 • Wesley Fabry

  16 mei 2016 om 8:03

  @philip je wachtwoord wijzigen?

Een reactie toevoegen: