1 oktober 2013

iOS 7iOS 7: De verbeterde muziek applicatie (incl nieuwe coverflow)

muziek logo 7 retinaDe muziek applicatie lijkt een beetje ondergewaardeerd in iOS 7. Apple heeft deze applicatie voorzien van vele nieuwe functies, maar helaas lees je hier op veel websites bijna niets over terug. De vormgeving van de muziek applicatie is sterk verbeterd en ziet er strak en overzichtelijker uit. Wanneer je geen cover hebt toegevoegd aan een album wordt er geen saai muzieknoot-icon getoond maar de naam van het album en artiest.

Daarnaast heeft Apple de artiesten weergave aangepast, deze toon niet meer een albumcover, maar voortaan een afbeelding van de desbetreffende artiest. Dit kun je zelf niet instellen, want iOS synchroniseert dit zelf met de iTunes Store. Ook album covers worden voortaan automatisch voorzien van een afbeelding dankzij de iTunes Store.

muziekapp1

Wanneer je gebruik maakt van iTunes Match is het nu eindelijk mogelijk om ook een geheel album in één keer te downloaden. Voorheen was het alleen mogelijk om de nummers één voor één te donwloaden.

De leukste nieuwe functie hebben we voor het laatstebewaard, Apple heeft namelijk in iOS 7 de coverflow functie een nieuwe demensie gegeven. Deze is totaal vernieuwd en een erg mooie eyecatcher. Via deze functie kun je snel en op een bijzondere manier je muziekbibliotheek (incl iTunes Match) bekijken en nummers beluisteren.

Plaats de muisaanwijzer op bovenstaande afbeelding voor een andere weergave

Via een knijp- of spreidbeweging met twee vingers kun je in en uitzoomen op de weergave om meerdere of minder covers te tonen. Tap op een album om alle nummers weer te geven en af te spelen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Antal

  1 oktober 2013 om 12:21

  Ik heb itunes match en wissel nogal wat albums af.. Kan je een album in een keer wissen? Of kan dat alleen nummer voor nummer?

 • Tom

  1 oktober 2013 om 13:37

  De muziek app is zo’n beetje het enige dat slechter is geworden in iOS 7. Albums kunnen niet meer in 1 keer verwijderd worden. Herhalen van een heel album is onduidelijk geworden. De cover flow is onoverzichtelijk als je veel muziek op je I ding hebt staan enz. Een heel album downloaden vanuit match kon in iOS 6 ook al.

 • Karel

  1 oktober 2013 om 18:22

  ’t is een drama deze iTunes. Een album wissen lukt niet, synchroniseren lukt niet, snel een nummer toevoegen aan een playlist lukt niet, coverflow?? niet op de iPad, etc.etc. Zouden de apple ontwikkelaars ‘m zelf niet gebruiken, dan merk je toch dat dit een achteruitgang is? De nieuwe apple beleving? Laat Steve het maar niet horen. Spotify laat zien hoe het moet. Kom op apple, snel die update!

 • Arnout Boer

  1 oktober 2013 om 19:09

  Ik kan geen eigen toegevoegde genres meer gebruiken. Iemand een idee?

 • Nick

  1 oktober 2013 om 21:38

  Een drama app. Een grote bende geworden. Terwijl in iTunes alles geordend is maakt deze app er een bende van. Albumhoezen kloppen niet, verzamelingen niet. Onlogische besturing. Als ik toch eens terug kon naar iOS 6…

 • Ton

  1 oktober 2013 om 22:54

  Ik luister veel audioboeken en deze app is nu een ramp. Ik moet nu maar gewoon zelf onthouden waar ik gebleven ben.

 • Daniël

  1 oktober 2013 om 23:10

  Hier ook geen succes, albums zonder hoezen, terwijl in iTunes alles voorzien is van een hoes! Artiesten foto’s had ik overigens wel kunnen waarderen…

 • Daniël

  1 oktober 2013 om 23:12

  Ook heel irritant, ook in de vorige iOS dat met iTunes match er een heleboel muziek ongevraagd gedownload wordt, want via de carkit komen de meest uiteenlopende nummers door de speakers!

 • Daniël

  1 oktober 2013 om 23:12

  Ook heel irritant, ook in de vorige iOS, dat met iTunes match er een heleboel muziek ongevraagd gedownload wordt, want via de carkit komen de meest uiteenlopende nummers door de speakers!

 • App69

  2 oktober 2013 om 6:49

  Om nog maar over de miserabele klalkkwaliteit te zwijgen.

 • Dirkjan

  4 oktober 2013 om 12:19

  Waardeloos die nieuwe muziekapp in iOS 7. Vooruit of achteruitspoelen van een track is een drama. Er looot nu een streepje mee oer de tijdlijn ipv een bolletje. Ik kan met de grootste moeite spoelen en dat gaat erg onnauwkeurig. Ik vind mijn iPhone minder leuk hierdoor en daar baal ik van!

 • Tom

  8 oktober 2013 om 12:54

  Ik vind muziek-app een onbegrijpelijk slechte app. Het was al onhandig maar nu moet ik echt maar eens op zoek gaan naar een andere. Eigenlijk was de klassieke iPod muziek app perfekt voor mij.
  Ik heb echt veel werk gemaakt van de genre indeling van mijn muziek.
  Het lijkt of Appel terug wil naar plaatjes schrift, want als ik rij een TomTom gebruik gebruik ik de telefoon horizontaal. Krijg ik alleen plaatjes!!!!! Dan moet ik dus al rijdend de iphone pakken om te kunnen bladeren door mijn handige lijst. Ik kies Genre (kreeg ik artiesten lijst (meestal zoek ik een album via genre want via albums algemeen werd de lijst echt veeeeeel te lang)) dan moest ik altijd eerst een tikje naar boven om albums te krijgen.
  Dat was al zo bij ios 6. Nu kan die laatste stap ook niet meer.
  Appel vind het in haar oneindige wijsheid blijkbaar niet belangrijk om het bladeren makkelijk te maken. Ik kan niet meer naar albums via genre.
  We moeten met z’n allen terug naar beeld schrift.
  Bah!

 • Tom

  8 oktober 2013 om 12:55

  Wie weet een goede vervanger voor de muziek app waarin makkelijk via de verschillende genres gebladerd kan worden?

 • Zebo

  8 oktober 2013 om 21:29

  Slechte app inderdaad. Onbegrijpelijk, onlogisch en opdringerig met het pushen van winkel en icloud functies. Tijd om te kijken naar andere platformen dan Apple en iOS.
  Na veel zoekwerk op de iPhone, iTunes en internet, heb ik trouwens wel gevonden hoe je muziek kunt verwijderen (voor de mensen die hetzelfde als ik meemaakten, nl. dat bij een swipe GEEN delete knop verschijnt, ook niet bij handmatig beheren van muziek). De (onlogische) oplossing is bij Instellingen>Algemeen>Gebruik>Opslag. Zoek daar de Muziek-app en tap erop. In het volgende scherm staat ‘wijzig’ bovenaan. Tap daarop en dan op het rode icoontje dat links van ‘Alle muziek’ verschijnt. De bestanden worden verwijderd en er staat dan ‘Muziek – geen gegevens’. Ik moest het twee keer doen, omdat er toch nog een enkel bestand bleef staan. Onlogische plek, want je verwacht alleen statistieken bij ‘Gebruik’, maar Apple is net zo sneaky als Facebook geworden in het verbergen van functies die goed zijn voor gebruikers maar niet voor het bedrijf. Gebruiksvriendelijk? Helemaal niet. Stel je perceptie dus maar bij van dit merk.

 • Esther

  11 oktober 2013 om 22:37

  Nu ik iOS7 gebruik, kan ik mijn muziek niet meer via Apple tv op bijv. tv beluisteren. Wie biedt hulp? Dank!

 • Rens

  14 oktober 2013 om 16:35

  @Esther
  Als je in de music app zit (of waar dan ook) swipe dan met je vinger van onder naar boven op het scherm. Nu verschijnt het control pannel waar je airplay kunt aanzetten.
  Het is wel wat omslachtiger dan voorheen.

 • Wouter

  15 oktober 2013 om 20:39

  Na veel geklungel eindelijk weer afbeeldingen bij de albums die overigens wel in ITunes erden weergegeven maar niet op mijn Iphone. Echter wanneer je de telefoon horizontaal houd verschijnt de melding “Geen Materiaal”. Wat een drame app, genieten van je telefoon en muziek wordt zo wel erg lastig gemaakt.

 • Julia

  11 november 2013 om 15:11

  Hoe verwijder je je muziek? ik heb nu 3 dezelfde albums in mijn muziekapp staan, wat een rot app!

 • Carola

  29 november 2013 om 21:17

  Ik ben mijn zoekfunctie (geen editable zoekbalk) kwijt!! Ik kan wel in MUZIEK naar spyglass, maar de invulbare zoekbalk is er NIET!! Help

 • Karin

  30 december 2013 om 16:14

  Heb net een ipad mini retina gekocht en zie tot mijn schrik dat ik geen album in z’n geheel kan verwijderen.Op mijn iphone 3Gs met iOS 6 kan dat wel. Moet ik de Matthäus Passion nummer voor nummer wissen? Bah!

  IK WIL iOS 6 TERUG. APPLE, WEES NIET ZO ARROGANT.

 • Ed

  8 januari 2014 om 10:54

  Heeft iemand al ontdekt hoe dat automatisch downloaden van de afbeeldingen kan worden uitgezet? Ik bepaal graag zelf welke afbeeldingen ik zie.

 • Justus

  23 januari 2014 om 20:32

  Hoe kan ik een afspeellijst maken en dan in 1 keer een compleet album toevoegen? Dat ik dus niet elk nummertje per stuk moet toevoegen want dan blijf ik bezig.

  Alvast bedankt

 • Jeroen van Bommel

  2 april 2014 om 16:37

  Stel: je geeft gitaarles en het liedje waarmee je leerling mee wil spelen gaat te snel. Dan zijn daar genoeg apps maar het liedje moet wél gedownload zijn. Omdat mijn hele muziekbibliotheek niet op mijn ipad past heb ik iTunes Match. Handig, maar de muziek app is een ramp: als ik via spy glass op titel zoek, vind ik het liedje wat ik moet hebben snel, maar ik kan het vervolgens niet downloaden. Dan MOET ik in albumweergave, nummerweergave of zo zijn. Maar als je album of playlist 200 stukken heeft is dat echt een disaster.

  Kom op APPLE ik gebruik mijn iPad speciaal voor het lesgeven, dit is echter een groot minpunt en een tijdvreter.

 • Wesley Fabry

  2 april 2014 om 16:51

  @jeroen Je kan dan gewoon tappen op het nummer bij de zoekresultaten, deze wordt onmiddellijk geopend en jij kunt hem dan downloaden. Lijkt me niet zo’n probleem toch?

 • Jeroen van Bommel

  2 april 2014 om 17:16

  @wesley. Was al bijna blij dat t zoo simpel was ;) Helaas, was dat maar waar. In t zoekvenster tappen speelt de song af en doet verder he-le-maal niets nada nop… Zo juist nog een gecheckt. (Geldt voor de laatste versie van iOs7)

 • Wesley Fabry

  2 april 2014 om 18:01

  @jeroen Ik bedoel op deze manier, werkt dit niet voor jou? Zie video: http://youtu.be/r3sYD_MUfB8

 • Katrien

  15 april 2014 om 19:45

  bedankt ZEBO!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!