20 december 2009

iTunes: Reservekopie maken van mediabestanden

iTunes

Sinds iTunes versie 8 is het mogelijkheid om een reservekopie te maken van je iTunes mediabestanden. Je kan playlists, aangekochte muziek en App Store applicaties eenvoudig backuppen op CD/DVD. Wanneer je een reservekopie heb gemaakt kan je deze door middel van iTunes weer heel eenvoudig terug plaatsen in iTunes.

Om het aantal CD/DVD's te beperken die nodig zijn voor een reservekopie, kan iTunes stapsgewijze reservekopieën maken (alleen items die zijn toegevoegd of gewijzigd sinds de laatste reservekopie).

Om een reservekopie te maken ga je in iTunes naar Archief ▸ Bibliotheek en kies je de optie "Maak reservekopie op schijf"

Je kan kiezen uit de volgende twee opties:

• Maak reservekopie van de gehele iTunes-bibliotheek en alle afspeellijsten.
• Maak alleen reservekopie van iTunes Store-aankopen.

iTunes-reservekopie

Beide opties hebben tevens de mogelijkheid om te kiezen voor "Kopieer alleen wijzigingen en toevoegingen sinds laatste reservekopie".

Plaats hierna een lege CD/DVD om de reservekopie te branden. Als er op de CD/DVD niet genoeg ruimte beschikbaar is voor de geselecteerde inhoud, verschijnt er een nieuw venster waarin wordt gevraagd of je de reservekopie op meerdere discs wilt maken.

Herstellen met behulp van een reservekopie is zeer eenvoudig, start iTunes en plaats de CD/DVD met de reservekopie in de drive. iTunes vraagt daarna automatisch of je de mediabestanden vanaf de CD/DVD wilt herstellen.

Natuurlijk hebben veel OS X gebruikers tegenwoordig de beschikking over één Time Capsule of andere (Time Machine) methode om een complete reservekopie van hun Mac te maken. Toch is deze optie naar mening een zeer goede methode om het aangekochte materiaal uit de iTunes Store veilig te stellen.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Koen

  20 december 2009 om 11:17

  Is het hiermee ook mogelijk deze reservekopie te maken naar een externe harde schijf?
  Groetjes Koen

 • Angelos

  20 december 2009 om 11:21

  Kan gekochte materiaal op de itunes store kan gewoon weer gedownload worden?
  Ik weet dat het met de iphones app’s zo is, is dat ook met muziek?

 • ironmanixs

  20 december 2009 om 11:22

  Zover ik weet is dat niet mogelijk met muziekbestanden.

 • manon

  21 december 2009 om 16:13

  is dit ook te gerbuiken als ik van een pc naar en mac ga met al mijn itunes muziekjes?
  Groetjes, manon

 • Rohit Mehra

  7 januari 2010 om 6:34

  thanks for sharing this keep it up cheers

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!