2 november 2012

Jasmine: YouTube applicatie voor iPhone en iPad

Zoals we al eerder hebben gemeld is de YouTube applicatie verdwenen in iOS 6. Vanaf nu dien je gebruik te maken van de mobiele versie van YouTube of de officiële YouTube applicatie van Google. Het nadeel aan de versie van Google is dat deze (nog) niet geoptimaliseerd is voor de iPhone 5 en er geen iPad versie beschikbaar is.

In de App Store zijn verschillende YouTube applicaties te vinden, één van de beste YouTube applicatie stellen we je voor in dit artikel. Jasmine is een erg handige gratis YouTube applicatie die universeel is en hierdoor te gebruiken is op de iPad en iPhone (5).

De belangrijkste eigenschappen zijn de snelle gebruikersinterface, ondersteuning voor afspeellijsten, eenvoudig reacties plaatsen en bekijken tevens is er ondersteuning voor AirPlay. Uiteraard kun je ook video’s delen op Facebook en Twitter.

Wanneer je regelmatig in het donker (bijvoorbeeld in bed) YouTube-filmpjes kijkt, kun je vrij eenvoudig de helderheid van het scherm aanpassen via de geïntegreerde knop in de applicatie. De ontwikkelaars hebben vooral de nadruk gelegd op een overzichtelijke gebruikersinterface, die er handig en strak uitziet. Dankzij een eenvoudig filter wordt ervoor gezorgd dat je niet met spam en reclame wordt geconfronteerd.

Uiteraard is het mogelijk om in te loggen op je persoonlijk account, hier kun je al je favorieten video's, afspeellijsten en eigen video's bekijken. Het grote voordeel van Jasmine is dat deze applicatie gratis is. Via een in-app aankoop kun je de pro-versie aanschaffen. Voorlopig kun je hiermee alleen de 'Parent control' functie activeren en uiteraard steun je de maker voor verdere ontwikkeling.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over YouTube kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jos

    2 november 2012 om 22:00

    Goeie app .1 nadeel als je hem afsluit midden in een filmpje blijft hij doorlopen op de achtergrond.

  • Pietje

    3 november 2012 om 11:19

    @Jos dit is al een tijdje niet meer, in de laatste versie heeft de ontwikkelaar dit moeten uitzetten op last van YouTube nl. Je kan als je het wel zou willen wel weer op afspelen drukken via de play button in het multi tasking menu.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!