4 februari 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#12)

iOS alternatief logo

Filmen met 60 FPS

De nieuwe iPhone 6 (plus) kan video’s maken met 60 frames per seconden (FPS), hoe meer frames (beelden) er per seconden worden gegenereerd hoe scherper en beter het beeld. Standaard filmt de iPhone 6 (plus) met 30 FPS, dit kun je dus opvoeren naar 60 FPS. Dit doe je via Instellingen ▸ Foto’s en Camera, activeer bij 'Camera’ de optie 'Neem video op in 60 FPS'.

Wanneer je hierna een video maakt met je iPhone 6 (plus) wordt deze opgenomen met 60 FPS in plaats van 30 FPS. Let wel op dat de video meer opslagruimte in beslag zal nemen.

video-60fps

Weeknummers

Weeknummers weergeven in de Agenda applicatie is eindelijk mogelijk. Ben je in het bezit van een iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8 dan kun je deze activeren. De weeknummers kun je activeren via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ Schakel hier de optie ‘Weeknummers’ in en onmiddellijk worden ze toegevoegd aan de Agenda applicatie.

Batterijduur

Het batterijverbruik in iOS kun je sinds iOS 8 gemakkelijk in de gaten houden. Zo kun je zien welke applicaties het meeste van je batterij vragen. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik ▸ Batterijgebruik. Vervolgens zie je een overzicht van het gebruik en stand-by tijd van je iDevice sinds de tijd volledig opgeladen. Maar ook welke applicaties de afgelopen 24 uur veel batterij hebben verbruikt en een overzicht van de laatste 7 dagen.

batterijverbruik

Wekker snel afsluiten

Wanneer je de iPhone gebruikt als wekker dan weet je zeker dat je door middel van een tap op het scherm de wekker kan snoozen. Hierdoor zal deze over exact 9 minuten weer opnieuw afgaan. Om de wekker in zijn geheel uit te schakelen moet je hem ontgrendelen en via de klok-applicatie uitschakelen. Dit is omslachtig, maar het kan sneller. Zodra de wekker klinkt op je iDevice kun je deze onmiddellijk afsluiten door met één vinger naar rechts te vegen. Je wordt iDevice ontgrendeld en de wekker wordt gedeactiveerd in de klok-applicatie.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • suleyman

  4 februari 2015 om 13:17

  Bedankt! Week nummers wist ik nog niet..

 • Hans Sinke

  4 februari 2015 om 14:14

  Let op, als je weeknummers gebruikt zet dan NOOIT “Begin week op.. Zondag”. Want als je dat doet dan werk je met andere weeknummers dan de rest van Nederland!

 • UnequalSine

  4 februari 2015 om 14:48

  Het aantal fps (frames per seconde) heeft niets te maken met scherpte. Wat een hogere fps wel doet, is het vloeiender/natuurgetrouwer laten afspelen van het filmpje.

 • Bart

  4 februari 2015 om 14:57

  En uiteindelijk zal dit voor een scherper en kwalitatief beter beeld zorgen. Hoe meer beelden hoe beter de video.

 • f3d4r

  4 februari 2015 om 18:04

  ivm wekker: of gewoon vinger op de touch-ID, toch?

 • Wesley Fabry

  4 februari 2015 om 18:09

  Uiteraard kan dat ook f3d4r

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!