9 februari 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#13)

iOS alternatief logo

Snel foto’s verwijderen

Snel grote aantallen foto’s verwijderen op je iPhone, iPad en iPod touch gaat helaas niet, het beste kan je gebruik maken van de ‘Verzamelingen’ optie. Open de Foto app in iOS en tap (tik) in de navigatiebalk op 'foto’s'. Keer terug in dit menu tot he bovenin ‘Momenten’ ziet staan.

Zodra deze optie beschikbaar is kun je tappen op 'Selecteer’ naast een moment. Onmiddellijk worden alle foto’s uit deze periode geselecteerd en kun je vervolgens onderaan in de navigatiebalk tappen op de prullenmand om de foto’s definitief te verwijderen.

filmrol

Agenda delen

Een kalender kun je heel simpel delen via iOS met derden. Open de Agenda applicatie en tap op 'Agenda’s' om het overzicht te openen. Vervolgens kun je naast de agenda die je wilt delen tappen op de i-knop. Selecteer de optie ‘Voeg iemand toe…’ en voer de naam of e-mail adres in bij het aan-veld. Bevestig door op ‘Voeg toe’ te tappen, de personen zullen een melding ontvangen. Via deze melding kunnen ze zich aanmelden bij de gedeelde agenda en afspraken bekijken en/of beheren.

Meldingen definitief stoppen

Het is mogelijk om meldingen van applicaties in één keer uit te schakelen (iOS 8). Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Tap op de applicatie die je wil bewerken. Door de optie 'Sta berichtgeving toe' uit te schakelen worden voortaan definitief geen meldingen van deze app meer weergegeven.

berichtgeving

Desktop weergave

Websites hebben over het algemeen een mobiele weergave, toch kan het voorkomen dat de mobiele weergave niet alle content bevat die je zoekt. Via Safari in iOS 8 kun je eenvoudig overschakelen naar de desktopversie Navigeer naar een website in Safari met mobiele weergave en tap vervolgens op de adresbalk. Deze wordt geopend en je favorieten worden weergegeven, veeg nu met één vinger omlaag over je scherm om de extra opties weer te geven. Hier kun je tappen op 'Vraag om desktopsite' om de desktopversie van de website te openen.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Frederik

  9 februari 2015 om 20:03

  extra tip:foto’s geplaatst op iPad via pc en niet genomen met iPhone of iPad : niet te wissen, best Back-up nemen van iPad, daarna iPad wissen en herstellen. Uiteraard Back-up hebben van die foto’s.

 • Stineke

  13 september 2015 om 15:22

  handig!

 • Gerrit

  5 december 2016 om 19:38

  Op mijn iPhone heb ik meerdere foto’s welke met geen mogelijk heid zijn te verwijderen omdat de prullenmand welke normaal onder staat ontbreekt.
  Weet iemand hier een oplossing voor om deze foto’s toch teverwijderen?

 • Wesley Fabry

  6 december 2016 om 9:02

  @gerrit waar staan deze foto’s dan, in welk album? Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Gerrit

  6 december 2016 om 11:34

  Deze foto’s staan waar alle foto’s staan voordat je ze in een map toevoegt.
  Normaal staat dan onder de foto de prullenmand om te verwijderen maar bij meerdere foto’s op mijn iPhone niet terwijl ik die foto op de iPad wel kan verwijderen,Deze vraag zal ik ook stellen op https://genius.appletips.nl
  Dank voor advies.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!