13 september 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#18)

iOS alternatief logo

Safari tabbladen rangschikken

In Safari is het mogelijk je tabbladen te bekijken, dit kun je doen door op de twee vierkantjes te tikken in een Safari venster.

Op de iPhone en iPod Touch worden deze tabbladen onder elkaar weergegeven, op een iPad krijg je een mooi overzicht naast elkaar. Door je vinger op een tabblad te houden tot deze gaat zweven kun je eenvoudig de tabbladen verplaatsen en rangschikken naar eigen wens.

safari tabbladen

60 BPS iPhone 6 (plus)

Met iPhone 6 (plus) kun je video’s maken met 60 frames per seconden (FPS), dat tweemaal zoveel als de iPhone 5(s). Standaard filmt de iPhone 6 (plus) met 30 FPS, dit kun je dus opvoeren naar 60 FPS via Instellingen ▸ Foto’s en Camera ▸ Camera. Schakel hier de optie ‘Neem video op in 60 FPS’ in, vanaf dat moment worden video's opgenomen met 60 FPS in plaats van 30 FPS.

Favorieten tonen

Door tweemaal te drukken op de thuisknop krijg je de appkiezer (multitasking-venster) te zien met daarboven je meest recente contacten. Door met één vinger over deze contacten te vegen van links naar rechts worden je favoriete contactpersonen weergegeven. Je kunt ervoor kiezen om alleen deze favorieten te tonen, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Mail, contacten, Agenda ▸ Contacten ▸ Bekijk in Appkiezer ▸ schakel de optie ‘Recent’ uit. Nog geen favorieten ingesteld? Dat kun je doen via de Telefoon applicatie via de menuoptie ‘Favorieten’.

appkiezer instellingen

Schudden

Misschien wist je het al, maar veel beginnende iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers weten niet het bestaan af van de schudfunctie in iOS. Door met je iDevice te schudden kun je een hoop acties ongedaan maken, bijvoorbeeld het herstellen van typen, het per ongeluk verwijderen van e-mailberichten, enzovoorts. Test het maar eens uit, zo zie je snel de voordelen in van het schudden.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


  • Nick Seamore

    13 september 2015 om 13:33

    Wordt zometeen nog wat om met een iPad Pro lekker te schudden….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!