14 september 2015

De ‘Volgende’ functie gebruiken in iTunes en Muziek

Een speciale functie in iTunes en de Muziek applicatie is de ‘Volgende’ lijst. Dankzij deze optie kun je zelf bepalen in welke volgorde bepaalde nummers worden afgespeeld.

In principe maak je een tijdelijke afspeellijst aan, hierdoor kun je naar verschillende artiesten luisteren zonder hiervoor een hele afspeellijst aan te maken of te switchen tussen de verschillende albums. Hieronder lees je terug hoe je Volgende kunt raadplegen in iOS en OS X.

iTunes
Om een nummer toe te voegen aan de volgende-lijst kun je dit doen door met je muisaanwijzer op een nummer, album of artiest te staan, hierdoor komen er drie bolletjes te voorschijn. Wanneer je hierop klikt krijg je allerlei opties, selecteer de optie 'Voeg toe aan 'Volgende’' en het nummer wordt toegevoegd aan de Volgende-lijst. Daarnaast kun je ook het nummer, album of artiest slepen naar het mediacenter van iTunes (zie pijl op onderstaande foto), dan wordt de muziek onmiddellijk toegevoegd aan Volgende. De Volgende-lijst kun je raadplegen door in het mediacenter te klikken op de drie horizontale strepen.

Volgende iTunes

Muziek in iOS
De procedure in iOS is vergelijkbaar met die van iTunes, navigeer in de Muziek applicatie naar nummer, album of artiest die je wilt toevoegen. Tik naast de content op de drie bolletjes en kies voor de optie 'Zet in 'Volgende''. De muziek wordt onmiddellijk toegevoegd aan de lijst 'Volgende'

volgende muziek

De Volgende-lijst kun je raadplegen door tijdens het afspelen van een nummer onderaan de applicatie te tikken op het afspelende nummer, deze wordt geopend en het album wordt getoond. Hier kun je naast de mediatoetsen tikken op de drie horizontale strepen om de Volgende-lijst te bekijken. Hier kun je via de optie 'Voeg toe' nummers toevoegen of de gehele lijst wissen.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Geluidsinstallatie huren

    15 september 2015 om 14:15

    Klinkt leuk, maar volgens mij is een afspeellijst maken net zo veel werk.

Een reactie toevoegen: