11 maart 2014

iOS 7Kleine wijzigingen in iOS 7.1 (deel 1)

ios-7.1-icon-retinaTouch ID
Wie een iPhone 5s in zijn bezit heeft, maakt uiteraard gebruik van het Touch ID. Dit is de manier om een iPhone optimaal te beveiligen met je vingerafdruk. In iOS 7 waren de instellingen van het Touch ID verstopt in het menu waardoor deze moeilijk terug te vinden waren.

In iOS 7.1 is dit niet het geval en kun je onmiddellijk vanaf de beginpagina in het instellingen menu de Touch ID optie selecteren.

touchidinstelling

Shift-toets
Een verandering waar we persoonlijk niet blij mee zijn is de shift-toets in het toetsenbord. Voorheen was dit gewoon een grijze knop met een zwart getekende pijl in het midden. Wanneer je hem activeerde werd hij donker grijs of wit. In iOS 7.1 is deze standaard wit geworden, als je hem activeert wordt ie zwart met een witte achtergrond iets waar aan je de eerste weken erg moet aan wennen. Naast de shift-toets heeft ook de backspace-toets een kleine verandering ondergaan.

shift-toets

Afsluitscherm
Het minst mooie aan iOS 7 was het afsluitscherm, dit was simpelweg een rode blok die tevoorschijn kwam op je scherm. Dit heeft Apple aangepast en het ziet er nu veel beter uit. Het scherm wordt wazig en je krijgt een cirkel te zien waarbij je de uitknop naar rechts dient te slepen om de iPhone, iPad of iPod Touch uit te schakelen.

afsluitscherm

Muziek
De Muziek applicatie heeft ook een aantal kleine wijzigingen gekregen, zo was bij het gebruik van de ‘Herhaal’ of ‘Shuffle’ mode niet altijd even duidelijk. De knoppen werden weergegeven met een licht roze gloed. In iOS 7.1 zijn deze knoppen duidelijkere geworden en vallen ze beter op.

muzieksufle

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • HenkB

  11 maart 2014 om 11:29

  Kennelijk is het niet bij iedereen bekend dat na je 50e de ‘kwaliteit’ van de vingerafdruk minder wordt – vingertopjes worden gladder.
  Bij hogere leeftijd ontbreken zelfs de vingerafdrukken.
  Ontgrendelen en andere acties via Touch ID werken dan niet meer…

 • Max

  11 maart 2014 om 12:03

  “Wie een iPhone 5s in zijn bezit heeft, maakt uiteraard gebruik van het Touch ID.”

  Je password kan worden gehacked, net als het systeem van Apple wat de wachtwoorden opslaat. Een wachtwoord of een google+, facebook account kan je resettten. Echter je vingerafdruk kan je maar een keer laten hacken, daarna is het in de toekomst echter nooit meer bruikbaar. Als je bijvoorbeeld over 20 jaar je huis wilt beveiligen met je vingerafdruk weet je maar nooit wie “toen” in 2014 toegang had tot de apple vingerafdruk database. Nee, voor mij “uiteraard” geen touchID.

 • Peter

  11 maart 2014 om 12:08

  Hoe veilig is Touch ID? http://www.appletips.nl/hoe-veilig-is-het-touch-id-van-de-iphone-5s/

 • Wesley Fabry

  11 maart 2014 om 12:12

  Gelieve de Touch ID discussie elders te voeren: http://appletips.nl/genius of meld gelijk je klachten bij apple.

 • Jan Aukes

  11 maart 2014 om 16:46

  Die capslockknop heeft nu wel het gangbare symbool gekregen. Maar het toetsenbord lay-out van de Appletips app is nog altijd pré ios 7!!

 • Maarten

  11 maart 2014 om 20:04

  Kleine verbeterpunten waar ik blij mee ben. Lijkt allemaal net weer wat duidelijker in het scherm.

Een reactie toevoegen: