25 september 2014

Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 3)

Berichten

iOS 8 icon retina ios8De berichten applicatie in iOS 8 is goed op de schop gegaan en is erg volledig geworden en is deze bijna te vergelijken met concurrent WhatsApp. Echter blijft de berichten applicatie beperkt tot Apple gebruikers (iMessage) en SMS berichten. Wanneer je een gesprek voert met iemand en foto’s en video's verstuurt kun je deze uiteraard bewaren.

Mocht je veelvuldig bestanden uitwisselen tijdens een gesprek dan kun je deze allemaal in één keer raadplegen. Open hiervoor een gesprek en tap naast de naam op 'Details'. Vervolgens zie je bij de optie 'Bijlagen' alle verstuurde en ontvangen foto’s en video’s met betrekking tot het gesprek.

bijlagen berichten

iCloud

iCloud is voorzien van een aantal nieuwe functies en opties in het instellingenmenu, maar de meest opvallende kleine wijziging is het nieuwe icoon dat zichtbaar is in 'Instellingen'. Naast het nieuwe icoon zie je ook het Apple ID verschijnen dat gekoppeld is aan iCloud, hierdoor weet je onmiddellijk dat je nog steeds correct bent ingelogd.

Muziek

Het was niet mogelijk om een geheel album in één keer te verwijderen van je iPhone, iPad of iPod Touch. Wel kon je nummers één voor één verwijderen, maar nog niet een geheel album. Dit is nu wel mogelijk in iOS 8, het eenvoudigste is de muziek applicatie te openen en de album weergave te activeren. Veeg vervolgens met één vinger van rechts naar links over het album dat je wil verwijderen en tap op 'Verwijder'. Deze optie kun je ook toepassen om alle nummers van een artiest te verwijderen via de artiest-weergave.

albums muziek verwijderen

Notities

Eerder hebben we al gemeld in onze kleine wijzigingen dat je vanaf iOS 8 foto’s kunt toevoegen aan een notitie en ook deze worden gesynchroniseerd met iCloud. Verder is het ook mogelijk om eindelijk een notitie te voorzien van wat opmaak met behulp van 'Rich Text'. Dit wil zeggen dat je tekst vet, cursief en onderlijnd kunt weergeven. Om gebruik te maken van ' ich text’ selecteer je een stuk tekst door er op te tappen, pas eventueel het begin en eind van de selectie aan. Tap op het BIU-symbool in de pop-up menu om toegang te krijgen tot de verschillende opmaak opties.

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.


Reacties


  • marco

    26 september 2014 om 9:04

    Muziek album verwijderen werkt bij mij alleen in flight mode, maar niet zoals hier boven op het plaatje voorgesteld. Iemand anders ervaringen hiermee?

  • tipper

    3 oktober 2014 om 22:32

    Het opmaken van notities werkt alleen in de nieuwe notities. Niet in de bestaande notities.

Een reactie toevoegen: