25 september 2014

OS X: Radiostations vanuit de menubalk beluisteren

radio_1-512Afgelopen voorjaar was ik opzoek naar een mooie app om naar de radio te luisteren. We kennen allemaal de site's om radio te luisteren maar ik vroeg me af of dat niet wat strakker kon. In de Mac App Store ging ik opzoek naar de juiste app. De keuze is enorm, gratis versies, los staande apps of een hoop rompslomp. Tot mijn oog viel op de app 'Radio', precies wat ik zocht. De app scoort met 4.5 sterren zeer goed. Is deze score terecht?

De bediening van de app werkt vanuit de menubalk van je Mac. Vanuit de menubalk kun je de app bedienen. Handig dus wanneer al je schermen open staan. Kies uit je favoriete radiostations, bepaal het volume of zet de radio even op stop. Het is ook mogelijk radio op te nemen en te exporteren naar mp3. Handig bij een goed interview of een mooi live concert dat je later terug wilt luisteren.

Schermafbeelding 2014-09-24 om 19.57.12
Via de knop 'All Stations' kun je je radiostation opzoeken. De bibliotheek bevat maar liefst 3000 radiostations. De meeste grote en lokale Nederlandse stations kun je erin terug vinden. Bevalt het station je, dan kun je hem meteen toevoegen aan je favorieten. Wanneer je nog even twijfelt kan dit later ook vanuit de menubalk. Met behulp van iCloud blijven je favorieten stations synchroon. Wanneer je radiostation er niet tussen staat kun jedeze uiteraard zelf toevoegen.

Niet alle functies zitten standaard in de app gebouwd. Op de website van Radio kun je hier meer informatie over vinden. Bijvoorbeeld het stoppen van de radio met de functietoetsen op het toetsenbord of het plannen om radioprogramma's op te nemen met behulp van Automator en Agenda app.

Ik vind de app zijn score meer dan waard. De verbinding is zeer stabiel en met de favorieten functie switch je makkelijk tussen je radiostations. Een leuke extra is dat de app via het notificatiecentrum laat weten welk nummer er gedraaid wordt op de radio. De prijs van 5,99 euro is wellicht wat aan de hoge kant, maar dit is een radio app zoals je hem mag verwachten!

Radio
RadioCategorie: Music, Utilities
Ontwikkelaar: Het is Simpel BV
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD  € 7.99


Reacties


 • Joop Vos

  26 september 2014 om 9:21

  +1 voor Radium > http://catpigstudios.com/

 • Funske

  26 september 2014 om 12:44

  Ja, dan zou ik ook €3,- meer uitgeven voor Radium!
  Die heeft 5 sterren!!!

 • Henk

  26 september 2014 om 14:32

  Zelf maak ik ook al tijden gebruik van Radium. Ik vind Radium persoonlijk fijner werken dan de Radio app.

 • Ruud

  27 september 2014 om 8:35

  @Joop, @Funske en @Henk, ik heb de twee bekeken, Radio en Radium, maar zie geen grote verschillen. Behalve dat je in Radio eenvoudig met één klik kunt opnemen en met het duurdere Radium niet. Of zie ik iets over het hoofd?

 • Henk

  27 september 2014 om 10:05

  @Ruud, zelf maak ik al sinds 2011 gebruik van Radium, ik was toen een euro of 7 kwijt. Ook in het geval van Radium moet ik zeggen dat de ondersteuning erg goed is.

  De opname-functie in de Radio app is handig, maar zelf gebruik ik het verder niet. Verder viel bij mij de stream erg vaak weg. Ik weet niet of andere mensen hier ook last van hebben? Bij Radium heb ik daar geen last van.

  Begrijp me niet verkeerd, ik kraak de Radio app echt niet af, het is een mooi stukje software. Ook in dit geval is de ondersteuning erg goed, heb ik al gemerkt.

 • MartCom

  10 oktober 2014 om 8:42

  Net beide smaken geprobeerd: Eerste station dat ik kies, Sky Radio NL, via Radio probleemloos te beluisteren, via Radium melding dat die in mijn regio niet ondersteund wordt. En nee, ik gebruik geen VPN of locatie-veranderaars en ik zit gewoon in Nederland.
  Ik ga dus voor de tip van AppleTips.

 • Joske

  12 december 2014 om 11:46

  Heel fijn is ook my Tuner Radio !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!