3 juni 2016

iOS: Microfoon verwijderen uit het toetsenbord

Siri Apple Watch

Het standaard toetsenbord van Apple bevat in sommige gevallen een speciale toets met een microfoon. Zodra je op deze toets tikt krijg je (audio)golven te zien. De toets dient voor dicteren en maakt het mogelijk om tekst in te voeren met behulp van spraak.

Meer informatie over het dicteren van teksten met behulp van deze toets lees je hier terug op appletips. Niet iedereen zit te wachten op deze functie, want we krijgen regelmatig de vraag hoe je dit microfoontje verwijdert uit het toetsenbord.

Microfoon toets verwijderen

Om de Microfoon te verwijderen uit het toetsenbord volstaat het om de dicteer-functie uit te schakelen, dit doe je via onderstaande stappen.
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Toetsenbord'

Microfoon verwijderen uit toetsenbord

Schakel vervolgens de optie 'Schakel dicteren in' met behulp van de schakelaar. Bevestig het uitschakelen door 'Schakel dicteren uit' te tikken. Let wel, ben je in het bezit van een Apple Watch dan wordt ook hier de dicteerfunctie uitgeschakeld, als je dit niet wilt moet je de dicteerfunctie actief blijven. Zodra dicteren is uitgeschakeld zal je merken dat de microfoon uit het toetsenbord verwijderd is.

Lees ook: Verwijder alle gegevens die Siri heeft opgeslagenReacties


 • Felidae

  3 juni 2016 om 13:58

  Leuk maar het microfoontje blijft gewoon staan en de optie Schakel dicteren in stond al uitgeschakeld, zowel op iPad en iPhone blijft het akelige ding er in staan

 • Daniel

  4 juni 2016 om 7:14

  Thanks voor de tip, gelukt!

 • Fred

  5 juni 2016 om 11:32

  Is het ook mogelijk om het microfoontje te gebruiken in aangekochte toetsenborden? Of staat Apple dat niet toe? Met vriendelijke groet Fred.

 • Wesley Fabry

  5 juni 2016 om 11:39

  Dicteren is alleen te gebruiken via het standaard toetsenbord

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!