11 november 2013

MavericksKleine wijzigingen in OS X Mavericks (Deel 2)

mavericks 10.9 icon retinaMac App Store
Via de Mac App Store kun je applicaties downloaden en je geïnstalleerde apps voorzien van updates. Op deze manier heb je snel een overzicht van alle updates en kun je rustig de store verkennen op zoek naar applicaties.

Nieuw in Mavericks is de mogelijkheid om onmiddellijk te controleren welke updates je de afgelopen 30 dagen hebt uitgevoerd. Deze optie vind je terug in het tabblad ‘Updates’.

macappstoreupdate

Contacten
Met behulp van de geïntegreerde FaceTime applicatie in OS X kun je FaceTime gesprekken voeren met je contacten. Nieuw in Mavericks is de FaceTime knop in de contacten applicatie. Via deze knop kun je onmiddellijk een FaceTime gesprek starten met de desbetreffende contactpersoon.

facetimecontact

iCloud
In OS X 10.9 Mavericks zijn er nog meer applicaties die ondersteuning krijgen van iCloud. Zo maken vanaf nu ook Automator en AppleScript gebruik van iCloud opslag en kun je op al je Mac's deze content raadplegen.

automatoricloud

Emoji
Vanaf OS X 10.8 Mountain Lion werd ook het populaire Emoji geïntroduceerd in OS X. Gek genoeg kon OS X de emoji’s wel weergeven, maar was het invoeren van deze iconen erg ingewikkeld. In OS X 10.9 Mavericks kun je nu eenvoudig emoji’s invoeren met behulp van de toetscombinatie ctrl^ + cmd⌘ + spatiebalk. Daarnaast heeft Apple afscheid genomen van de emoji’s speciaal voor de berichten applicatie, deze zijn nu gelijk aan die van iOS.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • ham

    30 oktober 2013 om 9:59

    na installatie van Maverick is de mail wel te zien maar niet meer te openen.
    bovendien is de prullenmand niet meer te legen
    hoe zijn deze twee dingen dat te verhelpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!