18 november 2013

MavericksKleine wijzigingen in OS X Mavericks (Deel 4)

mavericks 10.9 icon retinaFacebook
Sinds Mountain Lion was het al mogelijk om Facebook te integreren binnen OS X. Opvallend was dat het niet mogelijk was om je Facebook evenementen toe te voegen aan de agenda applicatie.

Gelukkig is het vanaf OS X 10.9 Mavericks wel mogelijk om deze afspraken en evenementen toe te voegen aan OS X. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts ▸ Facebook. Vink hier de optie ‘Agenda’ aan om de afspraken toe te voegen.

facebookagenda

Software-updates
Ben je opzoek naar de instellingen voor Software-updates dan zou je misschien in eerste instantie even aan het zoeken zijn. Deze optie lijkt verdwenen te zijn in de Systeemvoorkeuren, niets is minder waar want deze is gewijzigd naar ‘App Store’. De inhoud is nagenoeg het zelfde gebleven, zo kun je hier de automatische updates, automatisch downloaden van aangeschafte applicaties, enzovoorts beheren.

appstoreupdates

Algemeen
Misschien is het je al opgevallen dat het selecteren net iets anders verloopt dan in de voorgaande versies van OS X. Nieuw in Mavericks zijn de afgeronde hoeken tijdens het selecteren. Dit oogt net iets strakker en is de kleur van selecteren duidelijkere dan in bijvoorbeeld Mountain Lion.

selectenosx

Berichten
Nieuw in de berichten applicatie zijn de miniatuur foto’s van contacten. Deze waren uiteraard al te zien in de navigatiekolom, maar vanaf nu worden deze ook getoond tijdens het gesprek. Zo zie je snel welke berichten bij de gesprekspartner horen.

berichtenfototjes

Time Machine
Bij het maken van een reservekopie kreeg je in de menubalk altijd een draaiende cirkel te zien bij het Time Machine icon. Dit gedrag heeft Apple aangepast in OS X Mavericks, vanaf nu wordt je wel geattendeerd op dit proces, maar niet door een draaiende cirkel. Vanaf nu staat er een klein driehoekje in de cirkel dat toont op een reservekopie die wordt gemaakt.

timemachinebackup

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mondo

  18 november 2013 om 16:25

  Jammer van die aanpassing aan het Time Machine-icoontje in de menubalk. Wat was er mis met het oude draaiende icoontje? Het was in ieder geval veel duidelijker.

 • mike

  18 november 2013 om 16:48

  Wat ik hoop in de toekomst dat er meer meldingen van fb binnen komen. Heb nu de app Glow for FB maar intern zou beter zijn.

 • richard

  18 november 2013 om 17:15

  @mondo, ik denk dat ze dat te druk vonden. persoonlijk vind ik dit beter.

 • Rogier

  18 november 2013 om 19:06

  @Mondo, dat icoontje laten draaien kost energy. Simple as that.

 • Patrick

  18 november 2013 om 22:20

  Kappen met die Facebook-onzin

 • Kees

  7 december 2013 om 11:05

  Ik mis mijn tag kleuren in de hele files, ik ben daar helemaal op ingesteld,
  Aan die kleurenstip heb ik maar bar weinig, ik zou er wel wat aan hebben als
  die stip voor de files geplaatst kon worden, nu moet ik steeds achter de files
  kijken voor de kleur, daar de filenamen zeer lang kunnen zijn is dat zeer lastig.
  Dus de tagstip aan de voorkant van de files graag.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!