19 november 2013

Mavericks10.9: De dicteer functie offline gebruiken

Dictation copyÉén van de nieuwe functies in Mountain Lion was ‘Dicteren’, een soort Siri maar dan voor OS X. Dankzij deze functie is het mogelijk tekst in te voeren in OS X met behulp van spraaktechnologie. Dicteren werkt overal op je Mac waar tekstinvoer kan worden ingegeven, bijvoorbeeld in Safari, Mail, Teksteditor maar ook in alle overige native Mac OS X applicaties en ook van applicaties van derden.

In OS X Mavericks is deze optie verbeterd en is het zelfs mogelijk deze offline te gebruiken en krijg je de nodige feedback van OS X. Om dicteren toe te passen offline dien je wel eerst het pakket te downloaden, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer ‘Dicteren en spraak’
• Zet de optie ‘Dicteren’ aan

dicterendownloaden

Vink vervolgens de optie ‘Gebruik Verbeterd dicteren’ en bevestig het downloaden, vervolgens wordt de gehele functie gedownload op je Mac.

Dicteren maakt gebruik van de ingebouwde microfoon en start met dicteren zodra er geluid wordt waargenomen. Deze functie werkt het beste met een toetscombinatie, deze kun je kiezen bij de optie ‘Toetscombinatie’. Je kunt één van de vier standaard toetscombinaties kiezen of zelf één invoeren door de optie ‘Pas aan’ te selecteren

Dicteren is voorlopig alleen nog maar in de volgende acht talen beschikbaar: Chinees, Spaans, Italiaans, Koreaans, Duits, Frans, Japans en Engels. Dicteren begrijpt naast de uiteindelijke tekst ook verschillende tekstcommando’s zoals: comma, new line, all caps, new paragraaf, period, question mark, enzovoorts. Wanneer deze functie eindelijk beschikbaar komt in de Nederlandse versie is nog niet bekend. Om deze reden is dicteren nog niet echt te gebruiken door ons tenzij je veelvuldig tekst in het engels wilt typen.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!