19 november 2013

iOS 7iOS 7: Wat is Wi-Fi HotSpot 2.0?

wifi-logoEen nieuwe functie binnen iOS 7 waar bijna nauwelijks aandacht krijgt is Wi-Fi HotSpot 2.0. Deze optie is eigenlijk de nieuwe generatie slimme Wi-Fi authenticatie die het mogelijk maakt om internationaal te roamen over WiFi-hotspots. Dit biedt grote voordelen voor personen die veelvuldig onderweg zijn en inschakelen op verschillende openbare Wi-Fi hotspots.

Momenteel zijn er een heleboel aanbieders van WiFi-hotspots, denk maar aan KPN, Telenet, Mc Donalds, NS, enzovoorts. Op de netwerken van deze providers moet er altijd individueel ingelogd worden, de voorwaarden accepteren, enzovoorts. Met behulp van Wi-Fi Hotspot 2.0 wordt dit door middel van de “Passpoint-techniek” overbodig en zal er automatisch verbinding worden gemaakt met het bekende openbare netwerk.

hotspot2

Voor je van deze optie gebruik kunt maken, moet het netwerk van deze provider wel Wi-Fi hotspot 2.0 ondersteunen. De eerste keer dien je wel de voorwaarden te accepteren of gegevens voor een betaald account in te vullen, hierna zal er overal met dit netwerk automatisch verbinding worden gemaakt op alle locaties. Tap vervolgens op het i-icon naast het Wi-Fi netwerk. Activeer vervolgens hier de optie ‘Vebind Automatisch’ en ‘Log automatisch in’. Door deze opties te activeren zal je bij de ondersteunde hotspots van dezelfde provider automatisch verbinden.

Daarnaast kan in de toekomst ook aan de hand bijvoorbeeld je SIM-kaart een verbinding tot stand kunnen worden gebracht met het Wi-Fi netwerk van je provider om hun netwerken te ontlasten. Zij kunnen op drukke plaatsen een aantal Wi-Fi-hotspot neerzetten en instellen dat iedereen met een sim van hun netwerk automatisch verbinding kan maken met de hotspots.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Sjaak

  19 november 2013 om 11:35

  Hebben jullie ook een lijst van de aanbieders van 2.0 wifi hotspots? KPN zeker niet, want hoewel mijn iPhone wel automatisch de verbinding maakt, moet je nog steeds iedere keer de voorwaarden accepteren…

 • Davey Groothedde

  19 november 2013 om 12:00

  Oké handig, weer wat geleerd!.

 • Wouter

  19 november 2013 om 21:17

  T-mobile ook niet vermoed ik, blijft een hel in de trein. Elke keer (niet werkende) popups waarin je een vinkte aan moet klikken en dan op OK moet drukken als je op internet wil. Dit klinkt als een waardevolle toevoeging op het gebruiksgemak!

 • Joerian

  20 november 2013 om 1:13

  Vanaf welke iPhone enzo is dat? Weet iemand dat? Of is het puur iOS 7?

 • Pieter

  2 maart 2015 om 7:19

  Ik denk dat deze functie wifi hotspot eerste Lauche door apple

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!