18 november 2013

Mavericks10.9: Bladwijzers beheren op de oude methode

safari icon retinaNieuw in Safari 7 is de navigatiekolom waarin je snel alle bladwijzers kunt bekijken en eenvoudig de koppelingen en leeslijst kunt raadplegen. Erg handig in gebruik, tenzij je de bladwijzers wil aanpassen of verwijderen.

Met behulp van de rechtermuisknop op een bladwijzer kom je al een heel eind want via het context menu kun je de bladwijzer verwijderen, aanpassen, enzovoorts. Wanneer je een bladwijzer wil verplaatsen van locatie kun je hem gewoon slepen in het menu. Wanneer je de oude wijzig-methode mist kun je deze gelukkig nog steeds raadplegen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer de menuoptie ‘Bladwijzers’

bladwijzersmenu

Open hier de optie ‘Wijzig bladwijzers’ of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + B om dit menu te openen. Het vertrouwde Bladwijzersmenu wordt geopend en kan aangepast worden.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob

  18 november 2013 om 12:02

  het zou handig zijn deze optie bereikbaar te maken met een knop op de knoppen- of favorietenbalk

 • Danny

  1 december 2013 om 9:19

  Heel dat bladwijzergedoe is nog een grotere nest dan bij M.L.Je moet maar ’s proberen een favoriet toe te voegen via het plusteken

 • Paul Gortemulder

  1 januari 2014 om 12:41

  Je zou zeggen dat deze functie hardstikke makkelijk is bij het verwijderen van meerdere bladwijzers tegelijk, maar als ik in een map de bovenste bladwijzer selecteer, en dan met de shifttoets ingedrukt de onderste selecteer, dan wordt er maar 1 bladwijzer geselecteerd, weet iemand of hier een andere shortcut voor is?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!