18 november 2013

X-Mirage: Verbind je iDevice met een Mac via Airplay

xmirage_icon200Wanneer je in het bezit bent van een Mac met daarop Mavericks of Moutain Lion dan kun je gebruik maken van de Airplay functie die standaard aanwezig is. Tenminste als je Mac voldoet aan verschillende eisen, deze kun je hier terugvinden. Echter is het niet mogelijk om je Mac te gebruiken als Airplay ontvanger.

Zo kun je dus niet een iPhone, iPad of iPod Touch koppelen aan je Mac en zo content streamen. Dit is wel mogelijk met de X-Mirage applicatie voor de Mac. Met behulp van deze applicatie kun je eenvoudig een verbinding opzetten tussen een iDevice en Mac via Airplay. Waarna je applicaties, games en andere content kunt streamen.

X-Mirage maakt gebruik van mirroring en kan eenvoudig geactiveerd worden, open de applicatie op je Mac en schakel de netwerkverbinding in en kies en gewenste resolutie. Neem er vervolgens het iDevice erbij en start een Airplay verbinding. Dit doe je door het bedieningspaneel (control center) te openen op het iDevice en vervolgen de optie ‘Airplay’ te selecteren. In het lijstje met beschikbare apparaten zal je je Mac terugvinden.

xmirageairplay

Nadat de verbinding is opgezet wordt er op je Mac een extra scherm geopend waarin het scherm van je iDevice zichtbaar is. Deze wordt met behulp van mirroring gestreamd naar de Mac. Via de schermvullendeweergave kun je het gehele scherm benutten tijdens het streamen van de content. Daarnaast is het ook mogelijk je stream op te nemen en kun je deze later opnieuw bekijken.

X-Mirage is niet de enige applicatie die zo’n verbinding tot stand kan brengen, voorbeelden hiervan zijn AirServer en Reflector. De prijs van deze apps zijn vrijwel gelijk, toch is X-Mirage op gebied van performance één van de beste. X-Mirage kan aangeschaft worden voor $ 16.

Actie
Momenteel kun je X-Mirage aanschaffen voor een mooi bedrag van $8,99 (€6,65), dit is een korting van maar liefst 43%. Klik hier voor meer informatie over deze actie en om onmiddellijk X-Mirage aan te schaffen.Reacties


 • André

  13 november 2013 om 11:08

  Plex Inc. (Bekend van Plex Media Centre) heeft een nieuw media centre in de pijplijn zitten waar Airplay ingebouwd zit, genaamd Plex Home Theater. Is al beschikbaar voor Plex Pass users (primium), maar wordt uiteindelijk publiek en is helemaal gratis. Werkt als een trein! Weet niet of het mogelijk is om games af te spelen op die manier. Zal het vanavond eens proberen en laat het hier weten!

 • Ruud

  13 november 2013 om 11:23

  Reflector app werkt veel mooier en werkt sneller. Ik heb X-Mirage aangeschaft maar valt erg tegen, veel gestotter.

 • micha

  13 november 2013 om 13:09

  Airserver van “Rogue Amube” is mijn fav, maar werkt niet meer met Mavericks. Samen met Airfoil is het geweldig. Als ze niet met een update komen dan ga ik overstappen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!