15 februari 2014

MavericksSafari: Bladwijzers aanpassen vanuit de navigatiekolom

safari icon retinaNieuw in Safari 7.0 is de navigatiebalk met directe toegang tot bladwijzers, de leeslijst en koppelingen. Dit is erg handig, want op deze manier heb je altijd toegang tot bijvoorbeeld je bladwijzers of items in de leeslijst.

Vanuit de navigatiekolom kun je de naam of de url van de bladwijzers wijzigen. Hoe je dit precies kunt doen kun je hieronder leggen we hieronder uit.

Open de Safari applicatie en klik met behulp van een secundaire klik op een bladwijzer. Selecteer vervolgens de optie ‘Wijzig adres’ of ‘Wijzig naam van bladwijzer’.

wijzigbladwijzers

Vervolgens kun je de gewenste aanpassing uitvoeren. Mocht je de navigatiekolom niet te zien krijgen dan kun je hem activeren via de menuoptie ‘Weergave’ door de optie ‘Toon navigatiekolom’ te selecteren. Daarnaast kun je de bladwijzers ook wijzigen via Bladwijzers ▸ Wijzig bladwijzers.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wim

  30 maart 2017 om 8:19

  Hoe kan ik de pictogram van een bladwijzer wijzigen. Voorbeeld: ik heb een bladwijzer naar mijn service apotheek. In de navigatiekolom wordt de pictogram correct weergegeven maar als ik safari open dan zie ik deze pictogram niet op het scherm maar wel een A afgebeeld in de pictogram.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat de juist pictogram wordt weergegeven.

 • Wim

  8 april 2017 om 9:38

  Hoe kan ik het icoontje wijzigen van bladwijzers. Vaak geven de bladwijzers een verkeerde icoon weer, dat ik dan wil wijzigen.

 • Wesley Fabry

  8 april 2017 om 10:21

  @wim dit is afkomstig van de websites en is eigenlijk niet aan te passen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!