15 februari 2014

Agenda: Afspraken wijzigen via het infovenster

agenda ical icon retinaNieuw in OS X 10.9 Mavericks is het infovenster in de Agenda applicatie. Dit wil zeggen dat je vanaf nu eenvoudig het infovenster permanent kunt activeren in de applicatie.

Hierdoor kun je afspraken snel bewerken zonder dat je per afspraak op de ‘wijzig’ knop dient te klikken. Het gebruik van het infovenster wordt in onderstaand stappen verduidelijkt.

Open de Agenda applicatie en navigeer in de menubalk naar de menuoptie ‘Wijzig’ en selecteer de optie ‘Toon infovenster’. Automatisch wordt deze geopend en blijft deze permanent aanwezig op het scherm.

agenda-infovenster

Wanneer je nu een afspraak selecteert kun je deze in het infovenster onmiddellijk bewerken. Als je hier klaar mee bent kun je weer een nieuwe afspraak bewerken zonder dat het infovenster verdwijnt. Het infovenster kun je vervolgens weer verbergen via het kruisje in het venster, via het wijzig-menu in de navigatiebalk of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + i.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


  • Hans

    15 februari 2014 om 14:07

    Een heel simpele maar o zo nuttige tip. Ik wist dit nog niet. Merci!

  • Patrick

    24 februari 2014 om 15:10

    Kan je dit ook permanent maken? Als ik de agenda opnieuw open, dan is het infovenster ook weer weg. Van mij mag dat permanent (dus altijd als ik de agenda open) aanwezig zijn.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!