3 oktober 2016

iOS 10Kleine wijzigingen in iOS 10 (#3)

iOS 10 tips logo

Het automatisch slot wijzigen in iOS 10

Vanaf iOS 10 zitten de instellingen voor het automatisch slot niet meer in de instellingen Algemeen. Deze moet je nu via een andere instellingen wijzigen. Open 'Instellingen' op je iPhone of iPad en navigeer naar 'Beeldscherm en helderheid'.

Open hier de optie 'Automatisch slot' en pas deze naar eigen wens aan. Kun je het automatisch slot niet wijzigen dan heeft dit een andere oorzaak. Meer informatie hierover vind je hier terug.

Snelkoppelingen in Contacten

De contacten applicatie heeft in iOS 10 enkele kleine wijzigingen ondergaan. Zo wordt de foto nu bovenaan gecentreerd met daaronder snelkoppelingen. Via de iconen kun je snel een telefoongesprek starten, maar ook een bericht sturen. Verder kun je ook FaceTime starten, een e-mailbericht naar deze contactpersoon sturen en het adres op de kaart bekijken.

automatisch slot wijzigen in iOS 10

Analoog stopwatch

In iOS 10 is de analoog versie voor de wereldklok verdwenen, maar de stopwatch heeft er opmerkelijk genoeg een extra weergave bij gekregen. In voorgaande versies was alleen een digitale stopwatch aanwezig. Vanaf iOS 10 kun je namelijk de stopwatch ook analoog weergeven. Open de Klok applicatie en tik op het tabblad 'Stopwatch'. Veeg naar links om de analoog versie weer te geven en te gebruiken.

Verbeterde App Store indeling en reclame

In de App Store is het tabblad 'Ontdek' verdwenen en heeft plaats gemaakt voor 'Categorie', hierdoor kun je eenvoudig per categorie naar apps zoeken. Dit is overigs niet de enige wijziging in de App Store, vanaf 5 oktober zal de App Store bij het zoeken ook 'reclame' tonen. Ontwikkelaars kunnen een eerste plaats positie kopen om hun app uit te lichten (meer info).

kleine wijzigingen ios 10 app store en stopwatch

Hé, Siri!

Heb je Hé, Siri ingesteld op meerdere dan kon het wel eens voorvallen in iOS 9 dat meerdere apparaten tegelijkertijd reageerde. Vanaf iOS 10 is dit verleden tijd en reageert alleen het apparaat dat het dichtste bij jouw is. Ligt je iPad dus verderop in de kamer dan zal deze niet reageren als je iPhone dichter bij is. Let wel, beide toestellen moeten verbonden zijn met een netwerk en verbonden zijn met hetzelfde iCloud account.

Lees ook: Siri activeren met het ‘Hé Siri’ commando voor iPhone en iPad

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!