13 april 2009

Kleur favorieten bewaren in OS X

Leopard

Wanneer je in OS X een kleur hebt gekozen voor een font of een object in Pages dan is het mogelijk om deze kleur als favoriete kleur te bewaren.

Een groot voordeel van kleuren bewaren als favorieten is dat je deze weer gemakkelijk kunt vinden als je ze nogmaals wilt gebruiken in een document. Dit kan uitermate handig zijn als je in een bedrijf werkt waar corperate kleuren worden gebruikt.

kleurenfavorietenOm een kleur toe te voegen aan je kleuren favorieten open je in een willekeurig programma waar in je tekst kunt bewerken het kleurenvenster. Dit kleurenvenster (1) kan je selecteren in de menu optie 'Opmaak ▸ Lettertype ▸ Toon kleuren' of gebruik de toetscombinatie ⇧⌘C.

Selecteer in het kleurenvenster de gewenste kleur uit het OS X kleurenpallet die wilt toevoegen als kleur favoriet. Wanneer je de gewenste kleur hebt geselecteerd sleep je de kleur uit de horizontale kleurenbalk (2) naar één van de kleur containers (3) onder in het kleuren venster. Vanaf nu kan je de kleur kiezen door simpelweg op de kleur container te klikken.

De favorieten kleuren toegevoegd aan het kleuren venster kunnen 'systeem breed' worden gebruikt, dus niet alleen als font kleur maar ook bijvoorbeeld in de iWork applicaties om een object van kleur te voorzien.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Koen Hak

    13 april 2009 om 15:56

    En nog een extra tip: onder de kleurenbalk bevindt zich in het midden een ‘bolletje’. Als je deze met je muis naar beneden trekt, heb je de beschikking over meerdere vakjes om je favorieten op te slaan.

Een reactie toevoegen: