7 mei 2010

Kolommen toevoegen aan de Finder zoekresultaten (10.6)

finder-png

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in OS X Finder dan wordt er bij de resultaten extra informatie getoond zoals het document soort en wanneer deze als laatst geopend is. De informatie is enigszins beperkt aangezien basis informatie zoals bestandsgrootte ontbreekt in het overzicht.

Door middel van de toets combinatie cmd ⌘ + J heb je de mogelijkheid om als extra informatie de bewerkings- en aanmaakdatum toe te voegen. De overige opties in het venster zijn "grayed out" en hierdoor niet te activeren. Door het aanpassen van de Finder property-list is het echter wel mogelijk om de extra informatie kolommen te activeren.

Open met een plist editor (PlistEdit Pro of de Xcode Property list editor) het bestand com.apple.finder.plist deze kan je terug kan vinden in de map: ~/Bibliotheek/Preferences

com.apple.finder.plist

In de geopende property-list ga je opzoek naar de sectie: SearchViewSettings (1) ▸ ListViewSettings (2) ▸ columns (3). In deze sectie vind je alle kolommen (4) terug die je kan toevoegen aan de zoekresultaten. Een kolom kan je toevoegen aan de zoekresultaten door de boolean visible (5) op true te zetten of te selecteren (6).

Nadat je de gewenste kolommen heb geactiveerd bewaar je plist. Herstart hierna Finder door met Option ⌥ + Control op het Finder icoon in de Dock te klikken en de optie "Start opnieuw" te selecteren.

Na de herstart van Finder worden automatisch de toegevoegde kolommen getoond wanneer je een nieuwe zoekopdracht uitvoert.

Finder-size

•Geupdate artikelReacties


  • TonStolk

    30 mei 2010 om 21:44

    Je kan natuurlijk de OS X Finder ook standaard op de kolommeninstelling zetten i.p.v. op de regelinstelling. Bij het selecteren van een document staat dan heel veel informatie direct in beeld met eronder de mogelijkheid voor Meer Info…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!