16 december 2014

i-FlashDrive EVO, de USB-stick voor iPhone, iPad en iPod Touch

In het verleden hebben we al vaak de vraag gekregen hoe je een USB-stick kunt gebruiken in combinatie met een iPhone, iPad of iPod Touch. Helaas was dit niet mogelijk, tot nu, want er is een USB-stick op de markt speciaal voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Met behulp van de 'i-FlashDrive EVO' kun je content vanaf de stick raadplegen op je iDevice.

Dit kent veel voordelen waardoor de mogelijkheden van de iPhone, iPad en iPod Touch alleen maar groter worden. Het principe van de i-FlashDrive EVO is eenvoudig, het is een USB-stick die je kunt aansluiten via de lightning ingang van je iDevice. We hebben de i-FlashDrive EVO getest en onze bevindingen kun je hieronder teruglezen.

Bij het aansluiten van de i-FlashDrive EVO krijg je onmiddellijk de melding te zien dat bij dit accessoire een applicatie nodig heeft. Als je deze al hebt geïnstalleerd is er geen probleem, anders kun je onmiddellijk via de melding de iOS App Store te openen en de gratis applicatie downloaden. Vul de gevraagde gegevens in en ga onmiddellijk aan de slag. Let wel op dat je geen wachtwoord op de i-FlashDrive EVO installeert, anders kan je Mac/PC hem niet zien.

iflashdrive1

Voor je van start kunt gaan dien je uiteraard eerst content op de i-FlashDrive EVO te zetten. Dit kun je doen door de i-FlashDrive aan te sluiten op je Mac of PC via de USB-uitgang op de iFlashDrive. Dit is overigens een USB3 die (indien je een USB3 ingang hebt op je Mac/PC) zorgt voor een snelle overdracht. Kopieer vervolgens alle bestanden die je wil plaatsen op de iFlashDrive via Finder. Koppel de i-FlashDrive EVO los en sluit hem aan op je iDevice.

Open de i-FlashDrive applicatie en vervolgens krijg je een overzicht met veel opties. Denk hierbij aan foto, video, document, muziek, enzovoorts. Tap (tik) op één van de opties en kies voor het tabblad 'Externe opslag' om al deze content te bekijken die aanwezig is op de i-FlashDrive EVO. Uiteraard kun je onmiddellijk alles benaderen op de i-FlashDrive EVO via de menuoptie 'Externe-opslag' in het hoofdmenu van de app.

iflashdrive2

Geopende bestanden in de i-FlashDrive app kun je vervolgens via de deelknop openen in een andere applicatie, bijvoorbeeld een PDF-document in de iBooks App. Video’s en andere ondersteunende content kun je via Airplay vanaf de i-FlashDrive EVO streamen naar een Apple TV zodat je dit niet meer fysiek naar je iDevice hoeft te kopiëren. Klik hier voor een overzicht van alle formaten die de i-FlashDrive ondersteunt.

iflashdrive3

Naast bovenstaande voorbeelden kun je nog veel meer met de i-FlashDrive applicatie. Zo kun je hem koppelen aan Dropbox en al je documenten via de i-FlashDrive app raadplegen. Kun je met één tik op de knop een back-up van al je contacten, agenda en foto’s maken en plaatsen op de i-FlashDrive EVO.

PhotoFast ONE
PhotoFast ONECategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: ALL BOND TECHNOLOGY CO., LTD
iPad & iPhone  4+  141 MB DOWNLOAD GRATIS

Daarnaast kun je de applicatie ook gebruiken als opslag voor content op je iDevice zelf. Dit kun je doen door je iDevice via de USB-kabel te koppelen aan iTunes en je apparaat te benaderen vanuit iTunes. Klik in het overzicht op 'Apps' en scroll naar beneden naar de optie 'Bestandsdeling. Klik hier op 'i-FlashDrive' en via de knop 'Voeg toe' kun je bestanden plaatsen in de app. Deze worden dan lokaal opgeslagen op je iDevice.

iflashdrivemac

De i-FlashDrive EVO is te koop vanaf € 69,95 en is beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen. Zo heb je de keuze tussen een opslag van 8, 16, 32 en 64GB. De i-FlashDrive EVO is nog maar beperkt verkrijgbaar in Nederland en België. Je kunt hem nu al via bol.com aanschaffen. Klik hier om gelijk de i-FlashDrive EVO's te bekijken en te bestellen.

Meer informatie over de 'Photofast i-FlashDrive EVO' kan je vinden bij de Nederlandse Distributeur van dit product: DigiTrading.nlReacties


 • Jan

  17 december 2014 om 11:35

  L.s,Ik las een artikel in PC Active van de HCC editie 279 januari 2015 over een draadloze geheugenstick. Deze is van ZSUN wireless Flash Drive. Verkrijgbaar bij DealeXtreme. € 35,22. Website http://www.dx.com Mvrgr. Jan

 • Toon

  20 december 2014 om 15:28

  absurd duur voor voor zo’n simpel ding

 • Hanny

  31 december 2014 om 16:12

  Ik heb helaas een wachtwoord opgegeven en kan de de flashdrive dus niet zien op mijn MacBook.

  Hoe verwijder ik het wachtwoord?
  (Ik kan alleen het wachtwoord wijzigen maar niet verwijder)

 • Wesley Fabry

  31 december 2014 om 16:22

  Hanny via de instellingen van de app bij ‘beveiliging van gegevens’ kun je hem gwoon uitschakelen..

 • Hanny

  31 december 2014 om 18:10

  Gelukt! Dank je wel!
  En…..fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2015!!!

 • Hellinck Luc

  12 september 2015 om 19:21

  iXpand van sandisk doet exact hetzelfde voor veel minder geld.Startprijs vanaf 32,99€

 • Ans

  12 november 2016 om 11:13

  Hallo ik heb een vraagje , ik wil door flash drive memorie stick meer geheugen gebruiken op mijn iPhone 5 c
  Past die van iPhone 5 er ook op?
  Vriendelijke groet Ans

 • Wesley Fabry

  12 november 2016 om 13:40

  @ans Die voor de 5/5s werkt ook op de 5c

 • Ans

  12 november 2016 om 16:22

  Dank je wel

 • Frans

  15 januari 2017 om 11:55

  Ik heb een kabeltje lightning naar contra-USB. Zo kan ik een USB-stick aan mijn 5s hangen. Echter niet alle stocks zijn geschikt. Dan komt er een melding in beeld dat de USB te veel stroom gebruikt. Wie weet een stick die wel werkt?

 • Wesley Fabry

  15 januari 2017 om 15:45

  @frans sticks zoals hierboven staan omschreven werken perfect 👍

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!