12 juli 2015

Loading: Bekijk welke applicaties gebruikmaken van je netwerk

loading app OS X

Op een iPad en iPhone kun via de optie: Instellingen ▸ Mobiel netwerk redelijk eenvoudig zien welke applicaties gebruikmaken van je netwerkverbinding.

Wanneer je gebruikmaakt van een Mac kun je deze informatie ook bekijken via de Activiteitenweergave applicatie (terug te vinden in de map: Programma’s ▸ Hulpprogramma’s). Na het starten klik je op het tabblad ‘Netwerk’ en krijg alle informatie over het netwerk gebruik te zien. Nadeel van dit overzicht is dat het te complex is voor de gemiddelde OS X gebruiker.

Ben je toch nieuwsgierig naar welke applicaties gebruik maken van het netwerk dan kun je de gratis applicatie ‘Loading’ gebruiken. Loading is een eenvoudige applicatie die beschikbaar is in de OS X menubalk. Door op het icoon in de menubalk te klikken krijg direct te zien welke applicatie het netwerk gebruiken.

loading applicatie OS X

Loading organiseert de applicaties in twee groepen: applicaties die op het moment van activeren gebruikmaken van het netwerk en applicaties die je netwerk recent gebruikte. Door te klikken op een applicaties in de lijst wordt direct het pad naar de applicatie geopend in Finder.

Loading kan ook de processen met hun identificatie en bestandspad tonen, druk hiervoor de alt⌥-toets bij het klikken op het symbool in de menubalk. Loading is een kleine maar zeer handige applicatie die je overzicht geeft over het netwerkgebruik van je Mac.

Loading kun je gratis downloaden op de onderstaande website:

http://bonzaiapps.com/nl/loading/

Meer over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mondo

    12 juli 2015 om 12:48

    Heel handig! Alweer bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!