13 juli 2015

NieuwsPlatteland wil Samsung smartphone, de Randstad een iPhone

Inwoners van de provincie Drenthe zijn online het minst geïnteresseerd in de iPhone. Drentenaren bekijken online 6 keer zo veel Samsung smartphones als iPhones. Dat blijkt uit onderzoek van Vergelijk.nl. De website onderzocht het bezoekersgedrag op de eigen website over de afgelopen 5 jaar.

De provincies waar het meest naar iPhones wordt gekeken in vergelijking met Samsung telefoons, zijn Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De uitkomsten van het onderzoek zijn verkregen door het analyseren van bezoekersdata in de periode juni 2010 tot juni 2015. De miljoenen bezoekers bezochten Vergelijk.nl direct, via zoekmachines of via verwijzingen.

De andere provincies waar de Samsung in vergelijking met de iPhone het populairst is, zijn Friesland, Groningen en Gelderland. Ben Kerkhof, directeur van Vergelijk.nl, zegt: "Er is sprake van een tegenstelling tussen de Randstad en de rest van Nederland. Het stereotiepe beeld van noorderlingen die niet meegaan met de trend doemt hier op. Wie weet dat de verhoudingen over een paar jaar anders liggen."

Galaxy-S6-iPhone-6

Bezoekers gebruiken in meeste provincies Samsung telefoon

De interesse in de smartphones komt overeen met de mobiele apparaten waarmee Nederlanders de website bezoeken. In 8 provincies bezoeken meer mensen de website met één van de Samsung smartphones dan met een iPhone. In Drenthe is dit verschil het grootst, daar wordt 28% vaker met een Samsung dan met een iPhone online gewinkeld. "Het lijkt erop dat Drentenaren de iPhone ook niet in offline winkels kopen, anders zou dit verschil niet zo groot zijn geweest", aldus Kerkhof. Alleen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant wordt de iPhone vaker gebruikt dan een Samsung telefoon. In Utrecht shoppen mensen zelfs 25% vaker met een iPhone.

Favoriet model verschilt per provincie

Het verschilt per provincie welke smartphone van Apple of Samsung online het populairst is. Noord-Holland is de enige provincie waar een iPhone, de 5s, het meest bekeken model is in de afgelopen 5 jaar. De Samsung S3 mini was in 5 provincies het populairst, de reguliere uitvoering van de S3 in 4 provincies. De Friezen bekeken het vaakst de Samsung S4. "De Friezen laten zien dat ze best wat willen betalen voor hun telefoon. Alleen dan niet voor een iPhone", besluit Kerkhof.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!