26 november 2014

Maak prachtige HDR-foto’s met de Fotor HDR app

Een foto nemen met HDR-fucntie is al standaard mogelijk op de iPhone, maar de applicatie 'Fotor HDR' breidt deze functie uit. Zo kun je HDR foto’s nemen in 32 en 64-bits mode en wordt er nog meer rekening gehouden met verschillende belichtingen per foto.

HDR-foto’s zijn niet meer dan 3 of meerdere foto’s met elk een verschillende belichting, deze worden samengevoegd tot één foto zodat er een mooi geheel ontstaat. Vooral op plaatsen waar er minder of te veel (natuurlijk) licht is kun je gebruikmaken van de HDR-functie. De standaard HDR-functie in de camera applicatie is voldoende, maar een uitbreiding zoals Fotor HDR is ook fijn om te gebruiken.

Naast de 32 en 64-bits mode beschikt de applicatie ook over Ghost Reduction, hiermee kun je makkelijk een HDR foto maken zonder dat je je zorgen moet maken over bewegende objecten of personen. De applicatie corrigeert dit automatisch zodat je altijd een goede foto hebt. Uiteraard geldt dit enkel voor objecten of personen veraf, een foto dichtbij maken van een persoon of object dat echt veel beweegt levert toch een wazige foto op.

fotorhdrapp

Je hebt de keuze om onmiddellijk HDR-foto’s te maken en te bewaren in je fotobibliotheek of je kan Fotor HDR een HDR-foto laten maken en eerst bekijken voor je hem bewaart. Daarnaast kun je dan leuke filters toevoegen om je foto een nog bijzonderder effect te geven. Deze kun je dan vervolgens delen via Twitter, Facebook en Instagram. Naast deze genoemde opties heb je nog meer mogelijkheden met de app. Meer informatie vind je terug in de omschrijving van de app.


Reacties


  • Dave

    26 november 2014 om 10:28

    wat is er mis met de HDR functie in iOS (5s) zelf?

  • Wesley Fabry

    26 november 2014 om 10:39

    @Dave Zoals in het artikel staat aangegeven: De standaard HDR-functie in de camera applicatie is voldoende, maar een uitbreiding zoals Fotor HDR is ook fijn om te gebruiken.

Een reactie toevoegen: