23 juni 2011

Mac OS X 10.6.8 vanaf nu beschikbaar

Vandaag is Mac OS X 10.6.8 vrijgegeven door Apple. Deze 10.6.8-update wordt vanzelfsprekend aanbevolen voor alle gebruikers van Mac OS X Snow Leopard en bevat algemene verbeteringen in het besturingssysteem die zorgen voor meer stabiliteit, betere compatibiliteit en beveiliging van de Mac.

De update wordt door Apple speciaal aanbevolen wanneer je gebruik maakt van de eerder deze week verschenen Final Cut Pro X, Motion 5, of Compressor 4.

De officiële release notes:

• Verbeterde Mac App Store om je Mac gereed te maken voor de upgrade naar Mac OS X Lion
• Oplossing voor een probleem waardoor Voorvertoning onverwachts kan stoppen
• Verbeterde ondersteuning voor IPv6
• Verbeterde betrouwbaarheid van VPN
• Opsporen en verwijderen van bekende varianten van Mac Defender

Mac OS X 10.6.8 is vanaf nu beschikbaar onder  ▸ Softwareupdate..Reacties


 • Joey

  23 juni 2011 om 22:35

  Nice!

 • iDennis

  23 juni 2011 om 22:50

  Nou dat betekend misschien wel dat Mac OS X Lion (10.7) ook aanstaande is. Zou Apple ons verassen met de beschikbaarheid op 01 juli? We wachten geduldig af…

 • sypie

  23 juni 2011 om 23:16

  @iDennis. Lion en deze update hebben in zoverre met elkaar te maken dat alleen de Mac App Store wordt bijgewerkt om misschien wel de grote download, met wat hickups in het dataverkeer, fatsoenlijk binnen te kunnen halen.

  Daarnaast: betekent en verrassen (Als Apple ons gaat verassen zijn ze meteen hun klanten kwijt).

 • Tef

  24 juni 2011 om 8:02

  Ik kan 3fm niet meer beluisteren via i-tunes na de update. Iemand ?

 • Tef

  24 juni 2011 om 11:15

  Al opgelost.

 • mason

  24 juni 2011 om 13:28

  Is het iemand opgevallen dat in safari de cookies sinds de update naar 10.6.8 binnenkomen ongeacht de beveiligingsinstelling?

 • Ayla

  24 juni 2011 om 16:43

  Ik heb de software update gedaan, maar nu vallen programma’s zoals itunes, photoshop, iphoto en flashplayer de hele tijd uit! “programma onverwacht gestopt” ik blijf op open opnieuw klikken maar er er is geen verandering! al 10x herstart en veilig opstarten gedaan… : niets! Help?!??

 • Ayla

  24 juni 2011 om 16:44

  oh en m’n geluid doet het ook niet!!!

 • Makka

  24 juni 2011 om 19:11

  ROFL @ sypie. “Als Apple ons gaat verassen zijn ze meteen hun klanten kwijt”. Een geweldige typfout inderdaad.

 • Henri

  24 juni 2011 om 20:28

  Na de update geen juiste opmaak en plaatjes meer in Safari

 • Rob

  24 juni 2011 om 21:57

  Herstellen van je permissies doet veelal wonderen.

 • Joost

  24 juni 2011 om 22:31

  Bij ons is de update naar 10.6.8 niet volledig zonder opstoot gegaan. Onze twee nieuwe iMac (27inch quadcore i7) kwamen met de update voor de dag. Na het installeren lange tijd een blauw scherm gezien (15 minuten) dat vanzelf weg ging en alles werkte normaal. Tweede iMac minder succesvol. Nog langer opstarten en telkens even lang bij elke herstart. Dan terug gekozen voor update en was alsof de update nog niet gedaan was. Aangezien ik op de eerste nog in iTunes bezig was, had ik gevraagd om niet onmiddellijk op te starten en heb ik zelf het commando gegeven om te herstarten. Trucje op de tweede iMac gedaan en toen ging alles vlot.

  Conclusie voor ons: Update doen, “Nu herstarten” = Neen, dan direct op Appeltje klikken en zelf herstarten en problemen zijn blijkbaar van de baan.

 • Teun

  24 juni 2011 om 22:46

  Ook bij mij ging de update niet zonder slag of stoot.
  Tijdens het herstarten bleef m’n MBP op het inlogscherm hangen.
  Wachtwoord invoeren lukte niet.

  Ik heb in veilige modus moeten opstarten en heb daarna de update opnieuw gedaan waarna alles weer werkte.

 • L

  25 juni 2011 om 13:17

  Het lijkt mij op te vallen (tenminste, volgens mij beeld ik het me niet in) dat vensters beperkt zijn in hun maximale grootte. Dat wil zeggen: Ik kan de onderkant niet meer tegen het dock aantrekken, maar er blijft ongeveer een halve centimeter ruimte over. Muggenzifterij wellicht, maar ik ben dan zo’n autist dat ik me erger aan dat stomme lelijke randje zicht op m’n bureaublad. Rust wil ik! :-)

 • j.h

  25 juni 2011 om 15:08

  bij mij is de update ook niet helemaal lekker gegaan. me geheugen is zelfs kapot gegaan! gelukkig heb ik altijd nog wat reserve liggen. maar aangezien mn mac nog maar 4 maandjes oud is ga ik wel even met de kapotte module langs apple. ;) maar voorderest werkt het nu als een zonnetje ;)

 • Henk

  25 juni 2011 om 16:14

  Bij mijn macbook pro is alles perfect gegaan, geen enkel probleem tegen gekomen. in tegenstelling tot mijn imac, daar kreeg ik het probleem dat ik mijn itunes niet kan opstarten en dat ik geen enkel applicatie kan installeren.
  Iemand anders de zelfde problemen tegen gekomen?

  Dus ik vind het niet de best update die appel heb uitgebracht! jammer het ging allemaal zo goed.

 • Hein

  28 juni 2011 om 13:51

  Heb de update gedaan, maar nou is het network erg instabiel.
  Enkele malen per dag is hij gewoon alles kwijt (terwijl de Fusion nog gewoon alles heeft!)

  Bovendien gebruikt de kernel_task nu opeens ruim 130 MB extra!

  Hoe kan ik downgraden!

 • Tim

  28 juni 2011 om 18:35

  Sinds een tijdje heb ik problemen met Apples software update. Ik krijg de hele tijd een melding:

  “An unexpected error occured”

  Iemand een idee?
  Ik heb al een beetje rondgesnuffeld, maar het ligt niet aan permissions/cache/preferences. Herinstalleren van Snow Leopard lijkt me zo’n gedoe…

 • Chris

  29 juni 2011 om 12:08

  Ook probleem met 10.6.8, met mijn macbook pro, nu ben ik de app store kwijt en die heb je toch nodig om het leeuwtje (lion) te downloaden ook 3Fm doet het niet meer en ben regelmatig de verbinding kwijt met het net. Kortom ik wil terug maar kan die functie niet vinden in Time machine. Ja klinkt stom maar ben tot deze laptop een echte windows man “geweest” en daar ging systeem herstel toch echt wel een heel stuk makkelijker. Moet wel zeggen dat ik het nu pas voor het eerst nodig heb na bijna een jaar.
  Gr Chris.

 • paul

  29 juni 2011 om 20:32

  @ayla precies hetzelfde probleem… Mijn Imac start wel op maar ieder programma crash binnen enkele minuten of start niet eens op.

  ik heb wel al via schrijfhulpprogramma de schrijfbevoegdheden gecontroleerd en hersteld… sinds dien werkt de finder weer een beetje.. maar de rest nog steeds niet.

  als ik schrijfcontrole doe krijg ik de opmerking dat de schijf beschadigd is en hem vanaf een os opstartschijf moet repairen…

  Heb nog geprobeerd een backup via time machine terug te zetten maar deze kreeg ik in eerste instalatie niet opgestart. (pas na herstel schrijfbevoegdheden lukte dit) Maar terugzetten naar de dag voor de update hielp ook niet. volgend mij blijft het de laatse updat van os draaien?

  weet iemand hoe je een versie terug kan? of moet ik inderdaad eerst schijfherstel vanuit od cd opstarten?

 • Kobus01

  30 juni 2011 om 21:27

  Mijn weergave (lettertype en lettergrootte) lijkt veranderd. Iemand een idee hoe ik dit herstel?

 • Ayla

  5 juli 2011 om 1:52

  ik heb mijn mac weggebracht, hij deed het helemaal niet meer! bleef de hele tijd op het beginscherm hangen. ze hadden m binnen een uurtje weer gefixt, maar konden niet zeggen of het door de update kwam….

 • Chris

  6 juli 2011 om 12:35

  Uit eindelijk de bij geleverde install DVD de hele installatie laten doen en toen de update naar 10.6.8 weer binnen gehaald. En ja hoor nu is het weer helemaal goed met de Macbook. Jammer dat de arrogantie van Apple niet voorziet in het herstellen van hun fouten!! je kunt van windows zeggen wat je wilt maar ze brachten wel altijd een herstelde update uit als het weer eens mis ging en dat moet ik Apple nog zien doen!
  Nog een persoonlijk advies, wacht met Lion installeren tot het zeker is dat dit ook niet vol fouten zit.
  Vriendelijke groet Chris.

 • Sander

  1 oktober 2014 om 15:54

  Na de nieuwste update 29 sept 2014 vallen steeds programma uit. Als je de programma’s weer opent staat het zelfde scherm nog wel open. Maar op een of andere manier minimaliseert de mijn macbook bv exen, safari, enz enz. Weet iemand een oplossing?????

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!