22 augustus 2011

10.7Mac OS X: Het slim zoomen uitschakelen

Via het contactformulier hebben we de aflopen weken veel opmerkingen over Safari binnengekregen. Een veel gehoorde 'klacht' is dat Safari spontaan een website uitvergroot. Het grappige hiervan is dat dit geen bug of iets dergelijks is maar een feature van Mac OS X Lion.

Wanneer je een Magic trackpad bezit of gebruik maakt van een MacBook dan kun je in Safari inzoomen op een deel van de content met een dubbele tap op de webpagina, door nogmaals te tappen met twee vingers zoom je weer uit. De optie is niet alleen beschikbaar in Safari maar ook bijvoorbeeld in de voorvertoning applicatie.

Dit is een optie die vanuit iOS is overgebracht naar Mac OS X, iPad en iPhone bezitter zullen minder problemen hebben met deze slimme zoomfunctie.

Mocht je er niet aan kunnen wennen dan is het mogelijk om deze trackpad multigesture uit te schakelen. Ga hiervoor naar:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad ▸ tabblad: Scrollen en zoomen ▸ optie: Slim zoomen.Reacties


 • léon Dekkers

  22 augustus 2011 om 9:33

  Bij mij werkt dit zoomen ook met de magic mouse. Met 1 vinger dubbel klikken en hij zoomt!

 • Franz

  23 augustus 2011 om 9:42

  Hetzelfde geldt overigens voor de magic mouse !

 • syltheboy

  23 augustus 2011 om 23:54

  Haha, ik merk nu voor het eerst dat het kan. En ik gebruik Lion (GM-versie) al sinds eind juni / begin juli.

 • Stefan

  8 maart 2012 om 18:26

  Ik wil deze functie behouden maar ik wil wel af van die “spontane” zoom in Safari. Wordt er gek van. Trouwens niet met trackpad maar met magic mouse.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!