22 augustus 2011

10.7OS X Lion: Diagnostische Wi-Fi info

Mac OS X Lion is door Apple voorzien van een diagnose applicatie waarmee draadloze Wi-Fi verbindingen kunnen worden geanalyseerd. De applicatie was in de beta versies van Lion beschikbaar via het Wi-Fi menu in menubalk, in de definitieve versie is deze optie echter verdwenen.

Je kunt de 'Diagnostische Wi-Fi info'-applicatie terugvinden in de map: (root) \ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ CoreServices. De applicatie geeft je de volgende mogelijkheden.

• Controleren van de prestaties
• De draadloze activiteiten vast leggen
• Vastleggen van onbewerkte frames (raw data).
• En de logbestanden voor foutopsporing inschakelen.

Voor de gemiddelde Mac OS X gebruiker is deze applicatie niet nuttig, omdat deze de nodige technisch kennis van Wi-Fi netwerken vereist. De tool is dan ook bestemd voor netwerkspecialisten en de Apple Care supportdesk.

Het vastleggen van de onbewerkte frames gebeurt in een capture formaat die door netwerktools zoals Wireshark kunnen worden ingelezen. Mocht je problemen ondervinden met de Wi-Fi verbinding dan is het aan te raden om eens te kijken naar de optie 'logbestanden voor foutopsporing' deze geeft leesbare informatie over de activiteiten die plaatsvinden via de draadloze verbinding en kunnen in sommige gevallen een hint geven wat het probleem is.

Wanneer je extra informatie wilt bekijken van je actieve Wi-Fi verbinding dan kun je ook met option⌥ ingedrukt klikken op het Wi-Fi symbool in de OS X menubalk. Hierdoor verschijnt er in het dropdown menu o.a. het BSSID, kanaal, de gebruikte beveiliging en snelheid van de verbinding.Reacties


 • christophe du trré

  22 augustus 2011 om 9:19

  Begrijp niet goed waarom ze deze eruit hebben gelaten? Het ik vond dit al bij al een handige tool binnen Apple. Bv. voor mijn Mbp die van locatie naar andere locatie gaat steeds opnieuw verbinding mimet zoeken met andere netwerken. Daarom vond ik het praktisch.

 • JohnB

  22 augustus 2011 om 9:41

  De wifi is mijn grote tress-factor bij Lion ook na de update is het een drama, ik hoop maar dat er snel een echte oplossing wordt gevonden voor dit probleem

 • hans

  22 augustus 2011 om 10:20

  niet te vinden

 • giel

  22 augustus 2011 om 11:22

  ik heb geen coreservices map?
  en idd de wifi is stresserend net zoals heel veel andere dingen. mail werkt niet goed bij mij, als ik men macbook dichtklap, moet ik vanalles forceren zodat het scherm terug aangaat als hij opengeklapt wordt,…

 • Richard IJzermans

  22 augustus 2011 om 12:30

  @Giel ▸ Dan kijk je waarschijnlijk in (root) \ ▸ Bibliotheek dit moet zijn:

  (root) \ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ CoreServices

 • giel

  22 augustus 2011 om 15:14

  dankjewel voor de hulp ik zat inderdaad rechtstreeks in bibliotheek, was niet via systeem gegaan.

 • Moes

  22 augustus 2011 om 18:10

  @JohnB : wat voor een provider heb je ?

 • johan

  28 augustus 2011 om 14:28

  @johnB & anderen: ik word ook gek van wifi die te pas en onpas uit lion knalt. wifi werkt dan wel gewoon op m’n iphone…

 • aleid honing

  21 juni 2015 om 20:37

  verbindingslogbestand ingeschakeld stond er en ik kon geen mails verzenden…..
  Ben 80 jaar en snap er niet veel van; gelukkig doet ie het nu weer, maar waarom? ……

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!