21 augustus 2011

BETAEen overzicht van de iCloud features (slideshow)

Nu de geruchten van een aanstaand Apple-event steeds sterker worden, begint ook de voltooiing van iCloud en iOS 5 vorm te krijgen. Afgelopen vrijdag werd iCloud beta 8 vrijgegeven aan geregistreerde Mac OS X ontwikkelaars.

In de iCloud beta 8 zijn alle nu functies beschikbaar en operationeel voor beta-testers. Het lijkt het erop dat de release van de definitieve versie niet lang meer gaat duren. We gaan vanzelfsprekend alle functies van iCloud uitgebreid nadat deze officieel is gelanceerd. Om je een indruk te geven van de iCloud mogelijkheden hebben we een slideshow gemaakt met de belangrijkste features.

Helaas heeft SlideShare (nog) geen ondersteuning voor HTML5, iPad gebruikers kunnen de slideshow downloaden in PDF formaat, tap hier: [download is niet meer beschikbaar].

Met behulp van het pijltjes symbool rechtsonder in de toolbar kun je de presentatie in ‘full screen’ bekijken.
Reacties


 • RdP

  21 augustus 2011 om 12:31

  Ik heb al een paar jaar MobileMe. Naast het feit dat ik baal van het verdwijnen van de iDisk functionaliteit, vroeg ik me af wat er met mijn @Me.Com email adressen gebeurd ? Blijven die gewoon bestaan/beschikbaar of wordt het nu @iCLoud.Com ?

  Gr,
  Rien

 • Jesse

  21 augustus 2011 om 12:43

  @Rien
  De email adressen blijven behouden. Zie ook:

  http://www.apple.com/mobileme/transition.html

  Hier staat -zover bekend- alle informatie helder beschreven.

 • Joep

  21 augustus 2011 om 14:32

  Een belangrijke reden dat ik mobileme niet gebruik is dat uitnodigingen die ik van derden ontvang in mijn eigen mail (niet op mobileme account, heb een eigen domein) niet in mobileme terecht kwamen maar op ‘mijn mac’. Misschien leg ik het niet duidelijk uit. Maar ik hoop dat dit met iCloud is opgelost.

 • Gps

  21 augustus 2011 om 16:50

  Geen probleem met weergave op mijn iPad! Gewoon Swipen voor volgende dia :)

 • Sander

  21 augustus 2011 om 17:29

  Is het mogelijk om eigen bestanden erin te gooien (zoals bij dropbox), om even een voorbeeld te noemen photoshop psd files?

 • Exotic

  21 augustus 2011 om 19:55

  Dia 9 en 13 zijn hetzelfde ;-)

 • Chris

  21 augustus 2011 om 22:14

  Wat ik wel raar/jammer vind zijn de aan/uit sliders in iOS 5 die me nu opvallen in de laatste dia’s, die zijn nu rond? Juist nu met OSX Lion al dat ronde recht geworden is (knoppen zijn nu rechthoekig, laadbalken zijn nu rechthoekig,…) en dan gaan ze in iOS 5 juist averechts doen en dat rond maken?

 • Bas

  22 augustus 2011 om 0:32

  Helemaal toppie!

 • Krijn

  22 augustus 2011 om 10:04

  ziet er goed uit hoor! zoals we gewend zijn van Apple, gewoon lekker simpel en duidelijk.
  Vraga me alleen nog af of ik mijn ziggo mail kan instellen die als een soort IMAP kan instellen op mijn iphone, ipad en macbook? Nu doe ik dat via gmail

 • Liebra

  22 augustus 2011 om 10:23

  @Krijn: Ik laat mijn Ziggo mail automatisch doorsturen naar mijn me.com adres.
  Je logt in op mijn.ziggo (dus niet in webmail) en gaat naar e-mail-beheer. Daar klik je bij het mail-adres op de knop beheren. Op het tabblad doorsturen kun je opgeven dat alle mail die op het ziggo adres binnenkomen worden doorgestuurd naar het me.com adres.

 • Krijn

  22 augustus 2011 om 11:03

  @ Liebra!
  Top! bedankt voor je tip!

 • Robin

  22 augustus 2011 om 11:49

  Erg leuke en interessante slideshow!

  Al is er het alternatief dropbox, ook ik vind het erg jammer dat iDisk verdwijnt.

 • Max

  22 augustus 2011 om 16:56

  Het ontgaat mij nog steeds wat er nu zo revolutionair is aan icloud. Ik heb al jaren naar volle tevredenheid een familypack van MobileMe en nu trekken ze de door mij zo geliefde iDisk en webhosting eruit, maken het gratis en noemen het nu icloud. Lekker is dat…. Had gewoon de gratis uitgeklede versie van MobileMe erbij gemaakt!

 • Erik

  23 augustus 2011 om 14:33

  Vol verwachting zie ik uit naar de introductie van iCloud. Toch vind ik het jammer dat iDisk en Gallery gaan verdwijnen.

  Daarnaast lijkt Apple geen goede oplossing te hebben wanneer je een AppleId hebt (waar je je Apps en muziek mee koopt), welke anders is dan je MobileMe-account (voor Mail en Calender). Heeft iemand hier een idee over hoe je deze kunt samenvoegen?

Een reactie toevoegen: