15 oktober 2017

iOS 11: Automatisch de helderheid van het scherm aanpassen

night shift logo iOS 9.3

De iPhone en iPad bevatten een scherm die vanzelfsprekend het nodige licht produceert. De helderheid van het scherm heeft een bepaalde intensiteit die je naar eigen persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen. Maar wist je ook dat je automatisch de helderheid van het scherm kunt aanpassen?

Het automatisch aanpassen is vooral gunstig voor de batterijduur van je iPhone. Hoe minder licht het scherm moet produceren, hoe langer de batterijduur mee gaat. Met behulp van de lichtsensor die aanwezig is in iedere iPhone, iPad en iPod Touch wordt de helderheid op basis van het omgevingslicht automatisch aangepast.

Automatisch helderheid van iPhone of iPad uitschakelen

• Open Instellingen
• Navigeer naar Algemeen
• Tik op 'Toegankelijkheid'
• Selecteer 'Aangepaste weergave'
• Schakel de optie 'Pas automatisch aan' in

Heb je nog iOS 10 of eerder? Dan kun je dit uitschakelen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid ▸ schakel 'Pas automatisch aan' in

Automatisch de helderheid van het scherm aanpassen vanaf iOS 11

Met behulp van de lichtsensor zal iOS de helderheid van het scherm aanpassen. Zo zal het scherm extra helder worden wanneer er veel licht aanwezig is, bijvoorbeeld in de volle zon. In een donkere omgeving zal je iDevice het scherm automatisch dimmen, dit om je ogen te ontlasten.

In sommige gevallen wordt het scherm niet correct gedimd en krijg je bijvoorbeeld een te helder of te donker scherm. In dat geval kun je dan snel via het bedieningspaneel de helderheid aanpassen. Veeg met één vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog en gebruik de schuifschakelaar met het zonnetje om de helderheid aan te passen. 

Op een iPhone X kun je het bedieningspaneel openen door met één vinger vanaf de rechterbovenhoek omlaag te vegen. Op een iPad kun je deze snel activeren door tweemaal op de thuisknop te drukken.

Lees ook: 36 tips om de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch te verlengenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!