18 februari 2017

iOS: Automatisch de helderheid van het scherm aanpassen

night shift logo iOS 9.3

De iPhone en iPad bevatten een scherm die het nodige licht produceert. Deze helderheid heeft een bepaalde intensiteit die je naar eigen persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen. Maar wist je ook dat je automatisch de helderheid van het scherm kunt aanpassen?

Het automatisch aanpassen is vooral gunstig voor de batterijduur van je iPhone. Hoe minder licht het scherm moet produceren, hoe langer de batterijduur mee gaat. Met behulp van de lichtsensor die aanwezig is in iedere iPhone, iPad en iPod Touch wordt de helderheid op basis van het omgevingslicht automatisch aangepast.

Automatisch helderheid van iOS scherm uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Tik op 'Beeldscherm en helderheid'
• Schakel de optie 'Pas automatisch aan' in

automatisch helderheid van scherm aanpassen

Met behulp van de lichtsensor zal iOS de helderheid van het scherm beheren. Zo zal het scherm extra helder worden wanneer er veel licht aanwezig is, bijvoorbeeld in de volle zon. In een donkere omgeving zal je iDevice net het scherm automatisch dimmen, dit om je ogen te ontlasten.

In sommige gevallen wordt het scherm niet correct gedimd en krijg je bijvoorbeeld een te helder of te donker scherm. Gelukkig kun je dan snel via het bedieningspaneel de helderheid aanpassen. Veeg met één vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog en veeg naar het eerste bedieningspaneel. Gebruik de schuifschakelaar met het zonnetje om de helderheid aan te passen.

Lees ook: 36 tips om de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch te verlengenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!